Sinod SPC pozvao na "Svenarodni moleban za svetinju braka i porodice, za slogu i mir" 11. septembra 1Patrijarh Porfirije Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve poziva sveštenstvo, monaštvo i verni narod da u nedelju 11. septembra u 19.30 časova, pred hramom Svetog Save u Beogradu uzme molitveno učešće u Svenarodnom molebnu za svetinju braka i porodice, za slogu i mir u našem narodu, navodi se u saopštenju Sinoda.

Moleban će služiti, u prisustvu više otačastvenih arhijereja, služiti Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije.

– Svetejši Patrijarh će se po odsluženoj molitvi obratiti vernom narodu, stoji u saopštenju.

Podsetimo, u subotu 17. septembra najavljeno je održavanje manifestacije Evroprajd, kojoj se protivi SPC i organizacije koje su tražeći zabranu organizovale litije u Srbiji. Odluka o eventualnoj zabrani održavanja te šetnje još nije doneta, a očekuje se da to bude predmet razgovora na sutrašnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost. A uprskos eventualnoj zabrani šetnje, organizatori Evroprajda navode da će ona ipak biti održana.

Patrijarh je pre nekoliko dana poručio da je Evroprajd veštački nametnut i „potpuno suprotan sistemu vrednosti našeg naroda“, dodavši da je otkazivanje ove manifestacije ispravno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari