SPC: Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru 1Foto: FoNet Milica Vučković

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

Informivna služba SPC je saopštila da je Porfirije večeras u Hramu Svetog Save na Vračaru „služio moleban za mir pred moštima svetog vladike Nikolaja Žičkog, Ohridskog i Lelićkog“.

„Prizivamo blagodat Božju da dođe na naš narod na Kosovu i Metohiji, da daruje mir našim ljudima i svim ljudima koji žive tamo“, kazao je on.

Apelovao je „na one koji imaju silu i moć ovoga sveta u svojim rukama“ da „razumeju da i mi pravoslavni Srbi na svojoj zemlji imamo dubinsku potrebu – ali i osećamo da nam i pripada to pravo – da živimo u miru“ i poželeo „da što pre na Kosovo i Metohiju dođe mir“.

SPC je ranije saopštila da će patrijarh nedelju dana – od utorka, 30. maja do ponedeljka, 4. juna, svakog dana u Hramu Svetog Save „pred moštima svetog vladike Nikolaja služiti moleban za blagosloveni mir među ljudima i mir na Kosovu i Metohiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari