Sinod stao iza patrijarhove odluke o smeni Gojka Perovića

Posle smene sveštenika dužnost rektora Cetinjske bogoslovije obavlja mitropolit Joanikije

Ostavite komentar


  1. Očigledno im je smetala popularnosti oca Gojka i naposrednost kojom je dolazio do srca i duša onih koji su ga slušali… Čudno je da je naš vrli patrijarh bio u telu za kontrolu tv programa, pa nikada nije zamerio prostackim i vulgarnim emisijama koje se 24 sata prikazuju na Pinku i Maricevoj tv. A sada mu zasmetao otac Gojko…

  2. Otac Gojko Perovic izuzetno pametan i castan covek.Covek tolerancije i razuma.
    Pomenuti patrijarh mu nije ni primaci ni po postenju, ni po dostojanstvu i integritetu.
    Zalosno je sve ovo.

  3. Perovic nije smenjen zbog „popularnosti“ vec zbog nerada u bogosloviji koja mu je poverena. Patrijarh je smenio jos jednog rektora, ali to novinarima nije zanimljivo jer se uvek trazi neka zavera.

  4. Ništa strašno, niti otac Gojko ima nešto protiv, jer je bio samo vršilac dužnosti,dok se ne izabere po godinama i stažu pravi čovek za to, niti je bilo ko imao nameru da napakosti bilo kome.

  5. Koliko znam on je avanzovao, dakle nije uradio nista lose, samo sa novim obavezama nije u stanju da vodi i Bogosloviju. Prosto covjek nema vremena za toliko obaveza… Normalna procedura…

  6. Postavili su oca Gojka na najvaznije mesto u Crnoj Gori!Sada je otac Gojko odma posle Mitropolita Joanikija.

  7. I ja sam tako mislio. Ali uvek treba saslusati I drugu stranu. Kada dolazi glavni, uvek stavlja svoje ljude. I nije samo on smenjen, nego su smenjeni I na drugima mestima rektori. U toj instituciji na Cetinu je prosle godine upiano samo 2 ucenika. Mozda se I to gleda. A i sigurno da.

  8. Porfirije je morao da bude . snszni korak.. ka evoluciji demokratije tj..postupanja.u skladu sa pravnom regulativom crkvenih propisa!!
    Ne …Porfirije je razočarao ..inteligenciju!!!!

  9. Svestenik Gojko je neko ko je konacno dopreo do naroda. Kamo srece da ima vise ovakvih svestenika. Podrska ocu Gojku i treba da zna da je na pravom putu i da ga narod voli i da ne posumnja nikada da mu je trud bio uzaludan.

  10. Ne treba se drzati ustava kao pijan plota. I prethodni patrijarh, postavljen od strane tadasnjeg predsednika, uklonio je Amfilohija, koji je smetao amerikanskoj ambasadi. Secamo se jos uvek.

  11. Ma Otac Gojko je izuzetan I castan covek, novi patrijarh me je mnogo razocarao !

  12. Patrijarh je posao predsednikovim stopama.
    „Kad moze Vucic mimo ustava, vala mogu i ja“.

  13. Ma šta vi znate zbog čega je smijenjen!? Najbolje da se „ustoliči“ dok je živ.

  14. A što svi mislite da je smenjen po nekoj kazni. Možda mu je patrijarh našao mesto na kome će njegova vrednost još bolje da dodje do izražaja

  15. Smenjen je Malo zbog nerada Malo zbog toga Sto nikada neizgovara mitropolija crnogorsko primorska srpske pravoslavne crkve,o.Gojko samo izgovara mitropolija crnogorsko primorska.Toje licno moje misljenje,a iskren da budem I Mene to Malo para usi.A licno o njemu mislim sve najlepse.

  16. Pocela sam da postujem svestenstvo zahvaljujuci Gojku Perovicu.Ponadala sam se da je on buducnost srpske crkve.Iskoristili su coveka I odbacili ga.Verujem u Boga,ali mi se ne dopada kako funkcionise nase crkveno rukovodstvo

  17. Otac Gojko oličenje pravog Duhovnika njega vole i istomišljenici i oni što ne misle kao on Pravi covjek na pravo mjesto

  18. Crkva radi svoj posao,nemoramo mi da razumemo oni traju 800 godina znaju oni šta rade

  19. Aman kritizeri,pa ako o. Gojko nije više rektor bogoslovije i dalje ostaje sveštenik,moćiće da služi Liturgiju,propoveda…to je ono što je bitno.Kada god se spomene Crkva u medijima pljušte krajnje nedobronamerni,zluradi,ironični ili cinični komentari.Ti komentari iako se odnose na Crkvu,ipak dosta govore i o lošem duhovnom i duševnom stanju kimenratora

  20. Divan čovek i duhovnik je postavljen na bolji položaj od rektora cetinjske bogoslovije.Ko to ne shvata,njegov problem,patrijarh ga je nagradio,šta vam je narode?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.