Škola robotike za užičke osnovce 1Foto: GKC Užice

Letnja škola robotike i računarstva organizovaće se u Gradskom kulturnom centru Užice i mogu da je pohađaju učenici osnovnih škola.

“Želja nam je da deci omogućimo da razvijaju digitalnu pismenost i unapređuju znanja stečena u školi. Radionice su besplatne i odvijaće se u grupama“, naveo je direktor GKC Užice Filip Baralić.

On je objasnio da će prvu grupu činiti učenici trećeg i četvrtog razreda, a u drugoj grupi biće đaci petog, šestog i sedmog razreda osnovne škole.

Letnja škola robotike i računarstva organizovaće se u dva termina – od 24. jula do 4. avgusta i od 2. do 15. avgusta, od 18 do 20 časova.

Jelica Stevanović, nastavnica informatike i računarstva, koja će voditi tu školu, objašnjava da će deca učiti dva programska jezika  – Scratch i Python.

„Deca će naučiti da programiraju funkcionalno, za razliku od onoga što rade u školama, gde je sve na papiru i u vezi je sa zamišljenim likom koji se pokreće na pozornici“, navela je Stevanović.

Tokom te škole, dodala je, polaznici će „upravljati digitalnim uređajem, odnosno mBot i mikro Bit-om“.

„To su edukativni roboti, koji su namenjeni za razvoj logičkog programiranja, odnosno razvoj logike kod dece. Naučiće složene elemente programiranja, a da pritom sve to deluje kao igra”, navela je Jelica Stevanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari