Na kojim fakultetima Beogradskog univerziteta će poskupeti školarine: Detaljan pregled cena za sve studijske programe 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Devet fakulteta Beogradskog univerziteta do sada je povećalo cene školarina za narednu školsku godinu za osnovne studije, dok dva fakulteta – Matematički i Fakultet političkih nauka još nisu dostavili odluke svojih saveta Univerzitetu.

Kako je Danas pisao, FPN je posle negodovanja studenata odustao od poskupljenja, što nam je potvrđeno na toj visokoškolskoj ustanovi, dok nam sa Matematičkog fakulteta do objavljivanja ovog teksta nisu odgovorili da li će troškovi studiranja za samofinansirajuće studente biti veći u narednoj školskog godini.

Student prodekan Matematičkog fakulteta Stefan Malbašić potvrdio je za Danas da je Nastavno-naučno veće MF predložilo povećanje školarina, ali napominje da sednica Saveta MF, koji donosi odluku, još nije održana.

Prema predlogu NN veća, predloženo je poskupljenje školarina i to za osnovne akademske studije Matematika na 150 hiljada dinara (za modul Profesor matematike i računarstva 90.000 dinara), na studijskom programu Informatika predlog je da školarina iznosi 165.000 dinara, a na Astronomiji i astrofizici 150.000 dinara.

Iz Rektorata UB smo dobili podatke o visini školarina na svim studijskim programima fakulteta Univerziteta u Beogradu za školsku 2024/2025. godinu.

– Sa Matematičkog i Fakulteta političkih nauka tek očekujemo odluke saveta o visini školarine za školsku 2024/2025. godinu, pa su iz tog razloga u tabeli navedeni prošlogodišnji iznosi. U tabeli su posebno osenčeni iznosi školarina na studijskim programima na kojima je došlo do promene u odnosu na prethodnu školsku godinu – napominju iz Rektorata.

Detaljne podatke o školarinama na svim studijskim programima možete pogledati OVDE 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari