Škole sutra slave Savindan 1Foto: Freska manastir Mileševa

Povodom školske slave Sveti Sava, koja se sutra obeležava tradicionalno u obrazovnim ustanovama širom Srbije, u Kombank dvorani sa početkom u 20 sati biće održana Svetosavska akademija „Blago Svetog Save“.

Tokom akademije biće održan prigodan kulturno-umetnički program, a Ministarstvo prosvete će na ovaj način široj javnosti predstaviti značaj obrazovanja i vaspitanja, kao i  dobitnike Svetosavske nagrade.

Na svečanosti će govoriti premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar prosvete Branko Ružić i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Gledaoci u Srbiji i u dijaspori biće u mogućnosti da prate ovaj kulturno-umetnički program u direktnom prenosu i putem satelita na programu RTS 2.

Ministar Ružić će sutra uručiti pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za 2021. godinu.

Priznanje se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse, razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja, kao i za posebno zalaganje u organizaciji i realizaciji aktivnosti na sprečavanju širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 u lokalnoj zajednici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari