Skot: Nema zdravstvene opasnosti zbog osiromašenog uranijuma

Ostavite komentar


  1. Sve je potpuno u pravu. Učestalost raka čist evropski prosek, smrtnost najgora. Krivo je propalo zdravstvo. Zato sve vlasti svaljuju na uranijum jer tu se ne može ništa, da ne bi objašnjavali zašto ništa ne rade oko zdravstva i zašto ne pokreću privredu da obezbede sredstva.

    1. Imam dva pitanja, kako za ambasadora tako i za Vladimira.
      Da li ste spremni da provedete odredjeno vreme na području gde je bačen osiromašeni uranijum?
      Da li presude koje je izrekao italijanski sud u korist vojnika koji su oboleli od raka a boravili su na Kosovu su bazirane na izmisljenim tvrdnjama srpskih ‘naučnika’?

      1. Otkud samo italijanski vojnici, sta je sa drugima?
        A sto neko rece kad svetski nuklearni naucnik tako kaze tako jeste, s tim sto ce krivci biti Djilas, Jankovic i jeremic.

      2. Prvo, u nauci se koriste kvantitativne metode ako se želi ispravan zaključak, a ne iskustva par poznanika koja nisu uzorak, pa tako ne bismo bili ni ja ni Skot. Ipak ne verujem da će te ovo zadovoljiti pa ću dodati da sam čistio u vojsci razrušene hangare jedne oklopne brigade u proleće 2000. Dosta od mene, a još sam zdrav, mada možda ima veze i što ne pušim kao prosečan Srbin. Da si ti u pravu, ko bi u Vinči bio živ? Uz to, te količine koje se sadrže u nekoliko stotina protivtenkovsjih projektila se verovatno sadrže i u prirodnom tlu jer uranijum je prisutan svuda.

      1. A Kinezi, Rusi, Japanci, S. Koreja, Indija itd. Oni imaju nuklearku npr, pa kao nisu opasnost!? Svako ima nekog nesposobnjakovica koji moze to da aktivira. Nisu samo SAD krive. No, vidim svi se razumemo u politiku od jednom pa znamo ko je kriv.

  2. Svako jutro po čašicu uranijuma, i da vidiš, ima da živiš sto godina!

  3. Ovakve izjave se na zapadu zovu „damage control“. Klasican spin ko i nasi domaci spin majstori.

  4. Вероваћу Скоту када јавно обелодани – уз веродостојне доказе(!) да је осиромашени уранијум уградио у конструкцију свога лежаја, као и у лежајеве његових најближих или најдражих особа.

  5. Pa kako uopste mozete da sumnjate da svetski priznati naucnik A.V nece dokazati vezu osimromasenog uranijuma i kancera, ali ce reci da je za sve kriva prethodna vlast i Amerika.

  6. Poštovani gospodine ambasadore Skot,
    prijatelj mi je ukazao na film “ Deadly dust- depleted uranium, Frieder Wagner 2007.g. “ koji se nalazi samo još na YouTube jer je njegovo prikazivanje u svetu zabranjeno..Snimio ga je nemački lekar koji je proveo puno godina života radeći kao lekar u Iraku. Molim Vas da ga pogledate. Verujem da će te korigovati vaše mišljenje o benignosti osiromašenog uranijuma posle gledanja ovog filma.
    Fukushima je mnogo, mnogo veći problem po čovečanstvo od usiromašenog uranijuma.Ostvaruju se biblijska proročanstva da će doći teška vremena kakva nikada nisu bila niti će biti.
    Film je : „Published on Aug 15, 2014
    German documentary film with english subtitles produced by Mr. Frieder Wagner (original name is „Todesstaub“). The film is about war crimes in the former Yugoslavia, particularly in Bosnia, Serbia and Kosovo and Iraq. The use of depleted uranium is made genocide of those countries that is not remembered in the history of mankind, even the Nazi crimes remained low compared to the genocide, which is still ongoing and will last almost forever, unfortunately. In contaminated areas people are still at risk of a lot of people do not know and this is the worst because it is invisible genocide.“

  7. Posle ovoliko cudnih komentara o medicini, jasno je da cemo tesko izaci iz krize. Jedina smo drzava iz Evrope koja je protiv Evropskih vrednosti.

  8. Zločin je počinjen i toga je sigurno svesno 90% srpske populacije ili, barem, onaj deo te populacije kome je IQ veći od broja cipela koji nose. Ali, JOŠ JE VEĆI ZLOČIN onih koji istrajavaju u nastojanju da taj zločin prikažu kao humano delo, ubedjujući nas, da bombardovanje osiromašenim uranijumom, i ko zna još kakvim eksperimentalnim bombama i oružjem, nije opasno po stanovništvo?! Ovaj gospodin LICEMERNO koristi činjenicu da se još uvek ne zna tačan uzročnik i okidač ove bolesti pa pokušava da opravda, ne NATO već, svoju državu odnosno SAD. Isti onaj procenat od 90% stanovnika Srbije, kome je IQ čak i manji od broja cipela, sasvim je svestan da SAD nisu htele da bombarduju Srbiju, NATO je nikada bi ni bombardovao. ZLOČIN BEZ KAZNE I ZLOČIN KOJI TRAJE. Tih 22 miliona dolara, koje je „donirala“ vlada SAD, trebali bi da kupe našu savest, kao što se kupuje odrano svinjče po palanačkim prijacama?! Mislim, šta reći?

  9. Uranijum i kasetne bombe…. Ako ovo prvo nije štetno (!?), korišćenje kasetnih bombi je ratni zločin! A, onda je i ovo prvo, jer je postojala jasna namera da se pobije civilno stanovništvo!

  10. Prema Skotu ono što je ugrozilo zdravlje Italijanskih vojnika nije stetno za srpsku populaciju..? Nije samo uranijum . Gadjali su i našu hemijsku industriju sa prljavom tehnologijom : Barič, Pančevo ,Novi sad..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.