Skup „Srbija protiv nasilja” održan i u Valjevu 1Foto: Kolubarske.rs

Na Gradskom trgu u Valjevu juče se okupilo pedesetak građana, kako je rečeno novinarima Kolubarskih.rs, sponatano podržavajući proteste organizovane u Beogradu „Srbija protiv nasilja”, a povod je reakcija države nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila 3. i 4. maja, piše ovaj portal.

Ni u Valjevu nije bilo govora i obraćanja.

– Kako su nam rekli okupljeni, ovo nije organizovan skup nego su građani samoinicijativno došli na Gradski trg u isto vreme kada su se održavali protesti u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima Srbije. Okupljeni građani su saglasni sa zahtevima koji su pročitani ispred Narodne skupštine i Vlade Srbije, pišu Kolubarske.

Organizatori protesta u Beogradu zatražili su smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje.

Zatraženo je i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i hitno ukidanje programa koji „promovišu nasilje, nemoral i agresiju”, poput rijaliti programa.

Od vlasti su zatražene ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina. Kako je navedeno, „ostavka ministra prosvete Branka Ružića je dokaz da vlast poznaje samo pritisak”.

Organizatori protesta iz redova opozicije zatražili su i hitnu sednicu Skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade i bezbednosna situacija u zemlji, „kao i dugoročna rešenja koja treba primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo”, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari