"Skupićemo našu decu pa kod direktora Komunalca da ih okupamo za vrtić": Žene pozivaju na protest zbog nestašice vode u bujanovačkim selima 1Bujanovac, foto: Vojkan Ristić

Nezadovoljni zbog nestašica vode i ćutanjem nadležnih iz bujanovačkog JP “Komunalac” meštani bujanovačkih sela predlažu blokadu glavne ulice kod zgrade uprave ovog preduzeća.

Selo Lopardince je bez vode već nekoliko dana, o čemu su Bujanovačke ranije pisale, a jedna od žena iz ovog sela na Fejsbuku je pozvala sugrađanke da sa svojom decom posete direktora Ruždija Halilija.

– Skupićemo našu decu pa kod direktora Komunalca da ih okupamo za vrtić. Okupimo se sve žene i ispred zgrade komunalnog preduzeća da blokiramo glavnu ulicu dok ne dođu glavni poslodavci – predlaže čitateljka.

Njen zahtev je jednostavan-voda za piće i hranu, a sudeći prema komentarima koji su usledili naišao je na odobravanje dobrog dela građana.

„Podržavam incijativu. Ćutanje i kukanje ne donose promene. Moramo da se borimo za vlastita prava i da pozovemo na odgovrnost one koji ih ugrožavaju“, glasi jedan od komentara.

Među komentarima je i onih koji kritikuju aktuelnu lokalnu vlast i rukovodstvo komunalnog preduzeća, tražeći smenu direktora.

Bujanovačke su više puta pisale o letnjim nestašicama vode i problemu vodosnabdevanjem u selima bujanovačke opštine.

Prošle godine je održan i protest ispred zgrade Opštine Bujanovac.

Podsetimo, na nedavno održanoj sednici skupštine, između ostalog, usvojena je i odluka o posebnoj budžetskoj pomoći JP “Komunalac” od 16,26 miliona dinara od kojih će preko 3 miliona biti utrošeno za rešavanje problema vodosnabdevanja u okolnim selima na teritoriji opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.