Skupština slobodne Srbije povodom Dana primirja: Opšti interes mora da bude iznad ličnog ili stranačkog 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda (Arhiva)

Skupština slobodne Srbije saopštila je danas, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, da od predaka svi mogu da nauče da opšti interes mora da bude iznad ličnog ili stranačkog.

„Večno hvala i slava našim precima koji su nas naučili kako se osvaja sloboda, brani porodica i otadžbina, ali i čuvaju čast i obraz jednog naroda“, navela je Skupština slobodne Srbije.

U saopštenju je ukazano da „za sve vreme Velikog rata niko od njih nije optužen za zločine protiv čovečnosti“ jer su, kako je istaknutno, „ljudskost i viteštvo stavljali na prvo mesto u odbrani države i naroda“.

„Od tih istinskih heroja, na koje je čitav slobodarski svet gledao sa neskrivenim divljenjem, možemo naučiti da opšti interes mora biti iznad svakog ličnog ili stranačkog“, navodi se u saopštenju.

Ocenjeno je da je došlo vreme da ljudi u Srbiji nauče tu lekciju.

„Vreme je da naučimo tu lekciju jer je opstanak Srbije i naroda koji žive u njoj doveden ponovo u pitanje“, navela je Skupština slobodne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari