Skupština slobodne Srbije pozvala građane sutra na blokadu puteva 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/EV

Skupština slobodne Srbije pozvala je građane sutra na blokadu puteva, jer je protiv toga da kompanija „Rio Tinto“ otvori rudnik litijuma u blizini Loznice.

„Aleksandar Vučić, koji je umislio da je gospodar Srbije, odlučio je da Rio Tinto ostaje kod nas. Gde god je „poslovao“, Rio Tinto je za sobom ostavio pustoš, bolest i smrt. Otvoriti rudnik litijuma u Srbiji isto je što i opustošiti našu zemlju. Mi, koji smo ostali ovde nećemo to dozvoliti. Sprečicemo zločinačku vlast i zločinačku kompaniju da nas unište. Građani Srbije, u tome ćemo uspeti ako se dignemo“, poručili su u saopštenju.

Kako najavljuju, članovi Skupštine slobodne Srbije biće u Nedeljicama i pružiće podršku ugroženim građanima i svojim prijateljima iz Saveza ekoloških organizacija Srbije.

„Vlast traži za sebe slobodu kretanja. I mi, građani ove zemlje, imamo istu tu slobodu. Ustav nam jemči i slobodu mišljenja i okupljanja, slobodu zbora i dogovora. Mi mislimo da je pustiti Rio Tinto da kopa po Srbiji – zločin. Okupljamo se da sprecimo zločin. Srbiji smo preostali još samo mi, njeni građani“, naveli su u današnjem saopštenju.

Gde će sve sutra biti blokade puteva pogledajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari