Skupština slobodne Srbije zove na opštu pobunu: Profit nije ispred ljudskog života 1Vijetnamski radnici u Zrenjaninu Foto: Miroslava Pudar

Oduzimanje slobode vijetnamskim radnicima u kineskoj kompaniji LingLong i jezivi uslovi u kojima su prinuđeni da žive odvijaju se uz saglasnost naprednjačkih institucija. Profit ispred ljudskog života jedina je ideologija Aleksandra Vučića i njegovog režima, upozorava Skupstina slobodne Srbije i poziva na „opštu pobunu za pravo na dostojanstven život.

Danas smo videli ekstremnu demonstraciju ove ideologije na vijetnamskim radnicima. Obavešteni smo o pobuni kineskih radnika u Boru zbog užasnih uslova rada. Svedočili smo ranije ispovestima domaćih radnika u pelenama, bez prava na bolovanje, odmor ili plaćeni prekovremeni rad, anvedeno je u saopštenju ovog udruženja.

Da li su to dostojanstveni životi u zemlji „ekonomskom tigru“ ili galopirajuće robovlasništvo i pokoravanje građana političkoj eliti, stranim investitorima i krupnom kapitalu, pitaju u SSS.

Skupština slobodne Srbije poziva na opštu pobunu – pobunu za pravo na dostojanstven život! Pružamo veliku podršku svim aktivističkim grupama koje se bore za slobodu i pravdu za svakog čoveka, navidi se u reagovanju.

Vijentanski radnici su danas stupili u štrajk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari