Srbija je na turniru u Sinsinatiju ostala samo sa jednom predstavnicom, jer je nakon pobede Jelene Janković nad Ruskinjom Marijom Kirilenko, Ana Ivanović poražena od Mađarice Melinde Cink sa 0:2 (6:7, 5:7).

Ivanovićeva je u oba seta prva oduzimala servis protivnici, vodila sa po 2:0 i 3:1, ali se Cinkova vraćala u život već kod 3:3.

U prvom setu Mađarica je preokrenula čak na 3:5, da bi Ana uzvratila i sa tri uzastopno osvojena gema (dva brejka) povela sa 6:5 i došla u poziciju da servira za 1:0. Kod rezultata 30:0 napravila je dvostruku servis grešku i nastavila sa lošom igrom – do gubitka tog gema i izjednačenja na 6:6. Taj-brejk se odvijao po sličnom scenariju – 3:0, 3:4, 4:6. Zatim, Ivanovićeva spasava dve set-lopte i pri vođstvu Cinkove od 6:7, dvostruka servis greška srpske teniserke, za konačnih 6:7 u prvom setu.

Drugi i ispostavilo se odlučujući set, započeo je sigurnim servisima obe teniserke. Odlučujući udarac Mađarica je zadala brejkom za vođstvo od 5:6, kada Ana nije uspela da osigura novi taj-brejk i proba da uradi nešto više na servis rivalke. Cinkova je držala konce igre u svojim rukama do kraja drugog seta za konačnih 5:7.

Ovo je samo još jedan u nizu slabih mečeva Ane Ivanović u poslednje vreme, a njihova učestalost je izuzetno opasna, naročito ako se ima u vidu da veliki grend slem US open samo što nije počeo. Međutim, imaće Ana još jednu priliku da se pokaže u boljem svetlu i pokuša da povrati dobru formu. To će biti Rodžers kup teniserki u Torontu koji se igra sledeće nedelje.

 

Jankovićeva sinoć protiv Azarenke

Srpska teniserka Jelena Janković igrala je kasno sinoć u osmini finala turnira u Sinsinatiju protiv Viktorije Azarenke iz Belorusije. Jelena i Viktorija nisu se sastajale od Los Anđelesa 2007. godine, kada je Džej-Džej bila treća, a Azarenka 43. na svetu. Jankovićeva je postavljena za petog, a Beloruskinja za devetog nosioca u Sinsinatiju.

Kim Klajsters nastavlja sa pobedama

Povratnica na teren, belgijska teniserka Kim Klajsters i nekada prva igračica sveta, posle dvogodišnje pauze nastavlja da beleži pobede na turniru u Sinsinatiju. Nakon Francuskinje Marion Bartoli u prvom kolu, popularna Vini Pu savladala je i Švajcarkinju Pati Šnider u drugom setu, rezultatom 2:0 (6:2, 7:5).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari