Smederevska jesen počinje 7. septembra 1Foto: vikipedia

Koncertom simfonijskog orkestra i hora RTS koji će izvesti najpoznatije delo nemačkog kompozitora Karla Orfa „Karmina Burana“, u petak 7. septembra svečano će početi „Smederevska jesen“, jedna od najstarijih i najlepših privredno turističkih manifestacija u Srbiji, saošpštili su organizatori.

Tokom trajanja festivala, poznatog po vinu, grožđu, bogatom kulturnom i muzičkom programu, Smederevo će biti centar okupljanja ljubitelja muzike i različitog kulturno umetničkog programa, okupljanja privrednika, mnogobrojnih izložbi, programa za decu na nekoliko lokacija.

„Smederevski karneval“ , poznat po smotri učesnika svih uzrasta iz različitih delova Srbije koji nosi poruku „Smederevo vazda otvoreno“ prethodiće svečanom otvaranju manifestacije.

„Smederevska jesen“ održava se u slavu grožđa i vina smederevskog vinogorja. Cilj manifestacije je da se prikaže bogata turistička ponuda Smdedereva, visokokvalitetni proizvodi i sam privredni potencijal Smedereva. Prva manifestacija održana je 1888. godine.

Smederevska jesen počinje 7. septembra 2Smederevska jesen počinje 7. septembra 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari