Smilja Avramov: Stogodišnjakinja

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Da li se varam, ili je ona pomagala Miloševiću da sprovede svoju politiku?

  2. Osoba za respekt i svako poštovanje. Osetila je na svojoj koži „draži“ nacizma i njegove najodvratnije, ustaške varijante. Veliki stručnjak i znalac u struci u kojoj se usavršavala i kojoj je posvetila svoj život. Jedina „mana“, koju joj mnogi i danas spočitavaju, ne shvatajući da je to samo dodatni kvalitet u biografiji ove vremešne gospodje je, nacionalizam. Valjda je u onim najgorim vremenima kada je Srbija razapinjana na krst, poput većine intelektualaca, trebala da „revidira“ i da se stavi na stranu onih država koje su Srbiju pripremili za odstrel odnosno bombardovanje. Branila je svoju državu pravom, pokušavajući da putem prava ostvarini pravdu za ovaj narod. Nažalost, bilo je sve uzalud, čega su, verovatno, bili svesni, i Smilja Avramov, i svi oni koji su bili rešeni da odbrana otadžbine nema alternative. Pobedila je sila, na čiju su stranu, nažalost, prešli i mnogi vajni članovi ove naše jadne i kukavne elite. Svečani skup je najmanje što joj dugujemo.

    1. Sloba, Mira i & (sa sve Abramov Smiljom) sve stavili na kartu rata (kao da su oni SAD, Rusija, Kina)… Sve je ostalo „pušteno niz vodu“…..APSOLUTNO nesposbna i neodgovorna politika….sve je zarđalo, propalo, …život u Srbiji je postao kao život na DEPONIJI (u Vinči i sličnim mestima). Bolnice, škole, obdaništa, tzv gradski prevoz… sve je ličilo na ŠTALE….Sve je bilo „imitacija života“….
      Ali se o tome NE GOVORI na te teme je stavlejn VETO.
      Inače te teme (svakodnevni život 1990-2018) najbolje pokazuju 100% pogrešnu politiku koja je vođena za te tri decenije.
      Sve je toliko bilo propalo da je trebalo imati privredu Nemačke (znači tolike investicije) da bi se od „klinički mrtvog“ Beograda i Srbije nešto napravilo tj. da bi se vratili u život.
      Ps. Naravno za Slobine i Mirine botove je OK , Zašto? Pa uživaju primanja (plate, penzije, nacionalne penzije) vile na Dedinju, Senjaku….i bave se spinovanjem izmišljanje paralelen stavrnosti….

      1. Mislim da ste malo preterali sa kvalifikacijama i upotrebom ove strane „magične“ reči „bot“?! Morate biti malo raznovrsniji i koristiti argumente a ne ove „moderne“ reči, koje vam, valjda, imaju ulogu one zvečke, kojom deca zabavljaju sama sebe?! Ako sam ja „bot“ /Mirin, Slobin ili bilo čiji/, postavlja se pitanje ČIJI STE VI BOT? Nemojte mi reći, „ja sam nezavisna i mislim svojom glavom“ jer bi to bilo zaista infantilno?! Nego, ostavimo to. Mene najviše zanima na osnovu čega ste došli do zaključka da su „Sloba, Mira i & (sa sve Abramov Smiljom), SVE STAVILI NA KARTU RATA??? Baš bih voleo da čujem valjane argumente jer bih jedva dočekao da vidim te dokaze? Da li su Sloba & Mira, možda, planirali da osvoje EU a onda da se „bace“ na Ameriku, pa su ih ovi predupredili „humanitarnim bombardovanjem“?! Da Vas ne razočaram, nisam voleo Slobu a još manje Miru ali, to nije razlog da ih okrivim kao uzročnike rata?! Život nam jeste postao deponija ali, koliko se ja sećam a tada sam bio „veoma živ“, prvo je počelo sa satanizacijom Srba i Srbije. Posipani smo „katranom i perjem“ u jednom dužem vremenskom periodu. Potom su usledile sankcije i totalni embargo u kome su prestajale da rade fabrike i druga industrijska postrojenja. Za embargom je došlo i bombardovanje Srbije /bez odobrenja UN/ u kome su razoreni materijalni resursi ove države. Da ne pominjem nevino civilno stanovništvo koje je direktno stradalo od američkih „humanitarnih“ bombi. Kao vrhunac svega, imamo 5. oktobar i dolazak na vlast onih, koji su instruirani u NATO kampovima u Madjarskoj, kako da se na „zakonski“ način uništi privreda jedne države a stanovništvo dovede na prosjački štap, kako bi nas danas ti naši „zapadni prijatelji“ kupovali kao jeftinu radnu snagu za svoje fabrike u kojima radimo za 250$ ?! Možda ja pogrešno vidim stvari ali bih želeo da me vi, činjenicama, umesto floskiulama, ubedite u suprotno.

        1. Na prosjački štap je dovela SPS-JUL-SRS politika, koja nije vodila računa o ekonomiji, već je zaluđivala narod „nebeskim“ temama, rušila Antu Markovića i „olako obećavala brzinu“, tj. proterivanje i ratnu pobedu nad svim okolnim narodima.

          1. Ko je bre satanizovao srbe? Govorite NISTINE 100% Bio je ustav iz 1974, Tito je umro 1980. YU 1989 g bila 1/3 članica EZ (EU) (bila na putu da prva od svih zamalja real-socijalizma uđe u EU, izvrši tranziciju). Sve republike iz YU i obe pokrajine htele u EU, ko nije hteo? Staljinisti (rusofili) iz Srbije. Hteli da Slobu nametnu kao novog Tita, da YU ne uđe u EU i da ostane Severna Koreja u Evropi (satelit Rusije i Kine)….

  3. Sigurno da je svojom jednostranoscu nanela stetu Srbiji koja se oseca do danasnjih dana

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.