Snežni nanosi na Zlatiboru i oko Nove Varoši usporavaju saobraćaj 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Zbog snega, koji pada na području Zlatiborskog okruga, i jakog vetra , saobraćaj na magistrali ka Zlatiboru, ali i na putevima u okolini Nove Varoši, odvija se otežano, a na nekim deonicama vozila se i dalje propuštaju jednom kolovoznom trakom.

Zbog mećave, vozila se otežano kreću na prilazu samom turističkom naselju na Zlatiboru, a zabranjen je saobraćaj za teretna vozila na deonici do Borove Glave.

Zbog kamiona koji su bili zaglavljeni na Ćaldovom vijaduktu, putari nisu mogli da priđu toj lokaciji i da očiste sneg, pa je frmirana duga kolona.

Nakon intervecije ekipa preduzeća Putevi Užice, saobraćaj se odvija otežano, a vozila se propuštaju naizmenično jednom kolovoznom trakom.

Sneg i vetar su formirali velike nanose i na putu Užice – Nova Varoš, gde je, takođe, bilo povremenih problema.

Iz JP Putevi Užice navode da se čiste putevi prvog prioriteta i da je trenutno „situacija pod kontrolom“ i podsećaju vozače da koriste zimsku opremu.

Uskoro prestanak zabrane za šlepere

Alen Mušanović iz Puteva Užice je rekao za Danas da su kolaps u magistrali na prilazu Zlatiboru, nakon mećave, izazvala dva šlepera, koja su, po kolovozu sa mokrim snegom, preticala vozila i na kraju se zaglavila. Zbog toga, dodao je, mehanizacija tog preduzeća nije mogla da priđe toj deonici puta. „Formirala se duga kolona iz pravca Zlatibora, pa je intervenisala policija i regulisala saobraćaj“, kazao je Mušanović i najavio da će se nakon stabilizacije saobraćaja na tom putnom pravcu, uskoro ukinuti zabrana kretanja za kamione i šlepere.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari