Zaječarska opozicija traži reakciju inspekcije jer radnici javnih ustanova od podneva nisu na svojim radnim mestima zbog SNS mitinga 1Foto: Glas Zaječara

Predstavnici opozicije u Zaječaru podneli su Upravnom inspektoratu u Zaječaru, konkretnije Upravnom inspektoru i Inspektoru rada inicijative, prijave za pokretanje vanrednog inspekcijskog nadzora, kako u organima Javne uprave – lokalne samouprave, tako i u Javnim preduzecima i Ustanovama gde je osnivač grad Zaječar, zbog činjenice da je danas, 26. maja, oko 12 sati, ogroman broj zaposlenih iz imenovanih organa u toku radnog vremena napustio svoja radna mesta i uputio se na miting SNS u Beogradu.

Podnosioci ovih inicijativa zahtevaju od nadležnih inspekcijskih organa da momentalno izvrše vanredni inspekcijski nadzor, u smislu pregleda poslovnih prostorija i objekata, saslušaju odgovorne i preduzmu sve druge mere shodno zakonskim ovlašenjina.

Kako oni navode u svom dokumentu, u koji je Danas imao uvid, traže to od nadležnih da bi se sankcionisale sve zloupotebe, budući da je danas radni dan, zaposleni moraju da se nalaze na svojim radnim mestima kako bi sve službe radile u interesu građana, kao i zbog toga što je zaposlenim u javnom sektoru zabranjeno da se u radno vreme bave političkim aktivnostima, te da je u tom smislu zabranjeno da neko na njih vrši bilo kakav uticaj i pritiske.

Pokušali smo tim povodom da stupimo u kontakt sa nadležnim inspektorima, ali se niko od od njih nije javljao na telefon.

Prijave su podneli advokati Predrag Stanković Goran Kanlčević, kao i odbornik Uglješa Đuričković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari