Socijalna pomoć u Srbiji upola manja od minimalnih životnih potreba

Ostavite komentar


  1. Urazgovoru sa čovekom kome je preminula supruga sa 32 godine radnog staža i sam ima oko 30 godina staža da li će u penziju,svoju porodičnu kako već?Ne isplati se meni penzija bolja je socijala od 9.000 dinara Penzioner plaća lekove,pumpice za astmu,nema besplatne kilovate i kubike gasa,ne dobija ugalj i nema pravo na Narodnu kuhinju.Da se u ovoj državi ne isplati 50-60 godina radnog staža ružna je poruka svim mladim ljudima,,budite sosijalni slučajevi ,,ili pali odavde.

  2. “ Zlatno doba „sns – sekte sa njenim trabantima , u punom sjaju sa tendencijom “ sve zlatnije i zlatnije „

    1. Poljoprivredni penzioner uglavnom je boljeg zdravlja i uglavnom ima šta da pojede od svoje zemlje dok socijalni slučaj predstavlja bolesnog, iskorišćenog čoveka i naravno odbačenog koji eventualno ima samo zidove. To je najsiroviji feudalizam koji je danas itekako živ jer je Srbija njegov inkubator

  3. a oko 80% plata i 90% penzija su , kao, veće od polovjne potrebne za minimum “ životnih potreba „.

  4. Ne dirajte socijalce.Oni su najverniji glasaci svakog rezima.Potpunu analizu ovih ljudii dade „PARADOX“.Napravite analizu pa cete videti koliko nji je radno sposobnih.A oni kojim je stvarno potrebna pomoc do nje ne mogu ni da dodju.Srbija je ovo,zemlj cudan

  5. „1,8 miliona ljudi u riziku od siromaštva, pola miliona ne može da zadovolji osnovne životne potrebe“ – pa to je TREĆINA stanovništva !!!!!! A sa TV-a kipi „zlatno doba“??!!! Kada čovek od svog rada jedva preživljava, to je nivo roba. Ili još gore. Još samo da faraon izgradi nacionalni stadion, pa da se u areni do smrti borimo jedni protiv drugih za šaku hrane.

    1. DALI TO VIDI NAS VUČIĆ.stalno priča ima para i ima Kad je srozao pezije pomaže on i kurtu i murtu ,njemu je važna svetska politika.A monolog svakog dana iznosi.Pre neki dan sam čuo jenu izreku.Kad si gladan kupi parče leba i paštetu a kad je otvoris iskočiće Vučić pa ga pitaj šte da jedes sutra.Ako se ovi asocijalci i pezionero sastave on nebi na izbore dobio ni 25%.

  6. Slažem se sa tvrdnjom da država ima sredstava, ali da način preusmeravanja nije dobar. Održavanje (ovakvog) političkog sistema je veoma skupo. Vlast mora mnogo da plaća i podmićuje za razne usluge kako bi mogla da ima kontrolu nad / u različitim sferama političkog i javnog života. Ovde učešće javnosti u sagledavanju problema i prioriteta i pripremi i donošenju odluka nikada nije bilo omiljena aktivnost nijedne vlasti, a posebno ne sadašnje. Sadašnja vlast je plaćanjem, podmićivanjem, davanjem privilegija isključila mnoge koji bi mogli da joj smetaju da ima apsolutnu moć, a time i vlast. Naprimer, znam puno građana i građanki Kruševca, grada u kojem živim, koji su očarani kružnim tokovima, a razočarani sopstvenim životom, ali nisu u stanju da nađu vezu između ta dva osećanja. Imenovanjem Ane Brnabić za premijerku ućutkane su NVO koje zastupaju prava LGBT osoba. Uključivanjem njihovih predstavnika/ca u vladu i davanjem pogodnosti, vlast je ućutkala i predstavnike/ce nacionalnih manjina. Da ne govorimo o tome da drži u šaci neke nekadašnje opozicione partije. Neke od ovih koje su ostale, desne, nacionalističke, a većina je takva, najbolje da nikada nisu ni postojale. Mlade, obrazovane i sposobne osobe, koje bi po logici trebalo da imaju potencijal za promene u društvu, vlast je oterala da se za te promene bore, ali u nekim drugim zemljama i društvima. U takvim okolnostima teško je zalagati se za bilo šta uključujući unapređenje socijalne politike. Samo, nemamo izbora. Moramo.

  7. Narod u kojem je to moguće nije narod.
    Nije ni stoka.
    Šta jeste?
    To!

  8. U Srbiji socijalna pomoć ne postoji. Oni koji je dobijaju moraju dokazati lojalnost vlastima, a ta crkavica od koje deo čak moraju vratiti onome koji im je omogućio da je dobiju nije dovoljna za elementarno preživljavanje. Ne, neće umreti od gladi, ali od hroničnog stresa uzrokovanog dnevnom borbom za preživljavanje, nemogućnosti obezbeđivanja stvari neophodnih za funkcionisanje u 21. veku a koje nisu hrana, nemogućnosti nabavke lekova..sve to je odložena smrt usled nemaštine. Dalje, još strašnije je što su i zaposleni zapravo socijalni slučajevi, jer ako četvoročlana porodica ima jednog zaposlenog i stambeni prostor, zbog koga nema prava na socijalnu pomoć, a na koji odlazi najveći deo prihoda, kako ta porodica može preživeti od plate do plate? Objektivno, za golo preživljavanje, hranu, račune, higijenu, lečenje, održavanje domaćinstva, slobodne aktivnosti, dakle sve ono što se podrazumeva kao biološki minimum pojedinca u savremenom društvu, potrebno je toliko novca da…onima koji su propisali visinu socijalne pomoći i minimalnu cenu rada, iako nisam negativac, želim da ostatak života provedu sa tim prihodima.

  9. И у најважнијем – стандарду живота, лидер у Јевропи! Можда и у свету! Где год нађеш згодно место стадион изгради, а народ је права овца, па ће да награди.

  10. pa nek preživi Vučić sa 10650dinara a neka prvo smeni sve socijalne radnike i da se vidi kome treba a ne ja 90% invalid koji ne može da radi dobija isto ko i onaj sa dvadeset pet koji može biku rep da iščupa a ja molim i prosim da kupim gume za invalidska kolica

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.