Šoralov: Nastavlja se infrastrukturalni razvoj nekoliko mesnih zajednica u Subotici 1Subotica, foto: Natalija Jakovljević

Kada je u pitanju dalji infrastrukturalni razvoj Severnobačkog okruga, Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture će podržati nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Malom Iđošu, Lovćencu i Feketiću, kao i druge važne projekte, najavio je načelnik okruga, Bojan Šoralov.

Vrednost ovog projekta iznosiće oko 40 milona evra.

Projekat je izradila i pripremila opština Mali Iđoš, a odnosi se na izgradnju sekundarne kanalizacione mreže.

„Podsećanja radi, u Malom Iđošu je završena izgradnja centralnog prečistača otpadnih voda kao i magistralni vod kroz sve tri mesne zajednice, osim u Malom Iđošu, i u Lovćencu i Feketiću“, naveo je Šoralov.

Kako je najavio, do kraja godine će u Subotici krenuti i realizacija projekta „Čista Srbija“, po kom će Grad Subotica dobiti 110 kilometara kanalizacione mreže.

„Subotica 50 kilometara, Palić 10 kilometara, Bajmok 25 kilometara i Čantavir 25 kilometara. Kao i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za naselja Bajmok i Čantavir“, podseća Šoralov.

On je istakao i višedecenijski problem razvoja vodovoda i kanalizacije sa kojim se građani suočavaju u mesnim zajednicama Zorka, Peščara, Makova Sedmica i Novo Selo.

„Konkretni predlozi i garancije koje sam dobio, zaista ohrabruju kada su u pitanju ovi problemi“, kazao je Šoralov i dodao da će razvoj Severnobačkog okruga biti jedan od najvažnijih prioriteta“, ocenio je Šoralov.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari