Rivali Srbije na predstojećem Evrobasketu u Poljskoj nastavljaju pripreme za najvažnije takmičenje ove sezone.

Dok „orlovi“ proveravaju svoje mogućnosti u Grčkoj, Španija, Slovenija i Velika Britanija, koje će sa Srbijom biti smeštene u grupu C u Varšavi, zajedno nastupaju na turniru u Sevilji sa selekcijom Litvanije.

Domaćini, iako lišeni pomoći povređenih Pau Gasola i Felipe Rejesa, zabeležili su ubedljivu pobedu na startu takmičenja, i to protiv Britanaca – 84:63.

Ekipu selektora Serđa Skariola predvodili su Mark Gasol i Huan Karlos Navaro sa po 17 poena, dok je Riki Rubio zabeležio 13 pogodaka.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Nejt Reinking sa 11 poena. U drugom meču prvog dana turnira u Sevilji Litvanija je bila bolja od Slovenije rezultatom 81:75. Tim Ramunasa Butautisa vodio je od početka do kraja meča, a trijumf je ostvaren pre svega zahvaljujući velikoj dominaciji Litvanaca pod košem (odnos u skokovima 39-22). U pobedničkom timu istakao se Marijonas Petravičius sa 16 pogodaka, dok su kod Slovenaca, kojima se u odsustvu povređenih Matjaža Smodiša i Bena Udriha priključio Saša Vujačić, najbolji bili Jaka Laković i Goran Dragić sa po 14 postignutih poena.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj igra se od 7. do 20. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari