Neko je duhovito primetio da se protekle nedelje kao mogući kandidat za trenera fudbalera Novog Pazara jedino nije pominjao Karlo Anćeloti obzirom da je od odlaska iz Čelzija slobodan. Sve informacije govorile su da će klupa pripasti Dragoljubu Bekvalcu, da bi se u poslednjem trenutku saopštilo da je posao dobio 42-godišnji Novosađanin Ljubomir Ristovski. Sad kada je Novi Pazar apsolvirao Smederevo lako je reći da je dolaskom „riđeg“ napravljen pun pogodak. Istina je da je izbor Ristovskog mnogo bolje rešenje od nekih koji su pompezno najavljivani kao spasioci broda koji tone.


Novosađanin je do sada vodio samo dva tima u Superligi. Imidž fudbalskog stratega budućnosti zaradio je odličnim rezultatima ostvarenim sa Spartakom, a ozbiljno ga narušio vodeći Vojvodinu sa kojom je eliminisan u kvalifikacijama za Ligu Evrope od anonimnog Vaduza iz Lihtenštajna. U ovom trenutku i FK Novi Pazar i Ristovski imaju obavezu da vrate jeftino izgubljene pozicije. Posle prespavane noći na pobedu Novog Pazara protiv Smedereva osvrnuo se samo jednom rečju: „Ova pobeda nam je bila preko potrebno. Pokazalo se da ova ekipa ne zaslužuje poslednje mesto na tabeli“. Nema mnogo trenera koji se mogu pohvaliti pozitivnim bilansom u mečevima sa Novim Pazarom. Sadašnji trener Novopazaraca vodeći Proleter iz Novog Sada nikada u tri susreta nije izgubio utakmicu od „plavo- belih“. I ne samo to, ni gol nije primio. U sezoni 2009/10. Proleter je kao domaćin pobedio 1:0, a u Novom Pazaru nije bilo golova. U jesenjem delu prošlogodišnjeg prvenstva na „Slanoj bari“ Proleter predvođen Ristovskim ubedljivo je porazio Novopazarce 3:0. Kao igrač Ljubomir Ristovski prošao je sve selekcije Vojvodine, jedino nikada nije imao čast da zaigra za prvi tim. Bio je fudbaler Novog Sada, Borca iz Čačka, Hajduka iz Kule i tri portugalska kluba Uniao Madeire, Penafiela i Nacionala. Kao trener osim u tri superligaša na početku karijere radio je u Cementu iz Beočina, Radničkom iz Sombora i Inđiji.

Ristovski imao saglasnost

Ubrzo po završetku utakmice, pojavile su se spekulacije da će FK Novi Pazar ostati bez pobede pošto je njihov novi trener Ljubomir Ristovski predvodio tim bez neophodne trenerske dozvole. Komesar za takmičenje Superlige Branislav Delić opovrgao je tu mogućnost. Delić je potpisao saglasnost Ristovskom da može da vodi tim protiv Smedereva čak i bez odluke Komisije trenerske organizacije koja izdaje dozvolu. On objašnjava da nema ničega spornog u ovoj odluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari