SPC štiti sveštenika osuđenog za proneveru u Ljubljani

Mitropolija zagrebačko-ljubljanska pokušala da ućutka svedoke koji su ukazivali na finansijske malverzacije u crkvi

Ostavite komentar


  1. U zadnjih deset godina cesto sam bio u Ljubljani u tom hramu i slusao price o Peranovicevom ponasanju. Nadao sam da ce imenovanjem Portfirija na sadasnju poziciju stvari da se isteraju na cistac, ali se pokazalo suprotno. Portfirije je za mene tesko razocarenje, kao i manastir Kovilj iz koga je potekao…. Steta….

    1. Porfirije je čovek Ireneja Bulovića, kao i vladika Zvorničko-Tuzlanski i Dabrobosanski, on želi da bude vladalac iz senke i nije mu stalo do morala i čestitosti, nego do vlasti,što je više grešnika to su mu podčinjeniji, nije im problem ni silovatelj na bogoslovskom fakultetu, nisu problem ni pedofili, nego su problem“ neposlušni“ Grigorije, Maksim i ostali.
      Ovaj patrijarh je izgleda neobavešten i kao takav im ne smeta, bitno je da podržava aktuelne režime u Srbiji i Republici srpskoj.

    1. Peranovic je podmazao Porfirija lovom i slucaj je zataskan. Tako to funkcionise.

  2. zbog toga kad su malverzovali i zloupotrebovali Katolicanstvo.

  3. To je sica. Zamislite koliko mu gazde tek kradu, a zovemo ih velikodostojnici.
    Setao pustinjom sv. Marko i cuje da ga neko zove. Pogleda levo desno, nema nikog, krenu dalje. Opet cuje da ga neko zove, pogleda pazljivije i vide jednu lobanju na pesku i od tuda glas. Pridje on lobanji i pita je, ko si ti ? Lobanja mu odgovori, ja sam bio paganski zrec. Pita ga sv. Marko, gde se nalazis ? U donjem paklu. Imali nekog ispod vas, ima, ima, to su vasi koji su se odrekli Boga !

  4. Opšte poznato da u ´`državi„ Srbiji je sve na papiru ,postoje evropski zakoni ,ali se ne primenjuju , pa nam je tako i država sekularna pa se crkva meša u sve i svašta , netransparentna poput državnog vrha , ne plaća poreze niti carinu a zahteva od države penzije za penzionisana sveštena lica , kada je u pitanju zasedanje Sinoda , čovek pomisli , posmatrajući parking , da je na auto sajmu u Ženevi , izdaju u kiriju zemlju i nekretnine dobijene posle restitucije i vode duple knjige , sedište Patrijaršije papirološki prebacili u Peć a stoluju u Beogradu , sve u svemu veoma hrišćanski i to sve prodaju napaćenom srpskom narodu za koga se najviše brinu

  5. Jedva cekate da nadjete povod da napadnete srpsku pravoslvnu Crkvu.Zasto ne pisete o duhovnim delima sveyih otaca nase Crkve?Ne daju vam gazde sa zapada jel?

    1. Gledam ko protestuje zbog pretvaranja svete Sofije u džamiju i vidim: Grčka pravoslavna crkva i papa Franja, SPC vrlo mlako, ruska crkva nikako, pa toliko što se zapda tiče.

  6. Jedino sto iz gornjeg pisanja moze da se zakljuci je da slovenacka drzava hoce posto-poto da sudi srpskom svesteniku za nekakvu ‘proneveru’ za koju cak i vlasnik proneverenog novca (SPC) kaze da nije proneveren!!!
    Ako se na to doda i cinjenica da Boskovic nije prebacio novac na racun na Mauricijusu, nije ga potrosio u kockarnici, nije pobegao u Sudan i zatrazio politicki azil, nego sedi u Ljubljani i poseduje sve racune na cega je novac potrosen, … ostaje samo pitanje;
    Sta Bre to radite Slovenci???!

  7. Pop koji krade i proneverava ne zadavoljava moralne standarde crkvenog sluzbenika. Svaka normalna crkva bi ga iskljucila. Ne SPC. Nemam nimalo izluzija kada je u pitanju SPC, cije rukovodstvo se cudi zaso narod trazi alternativu i duhovno ucenje na drugim mestima i u durim crkvama.

  8. Протојереј стафрофор г. Перан Бошковић је честит и частан човјек и као такав веома омиљен међу српским народом у Словенији. Не воле га они који никада не иду у цркву, не крсте се и Богу се моле. Од злобе смишљају разне подвале. Свештеник Перан Бошковић живи веома скромно, скромније него неки наш радник уз сво уважавање ради у неком грађевинском предузећу или конобарише у некој задимљеној гостиони.

  9. Crkva je odavno prestala da bude Crkva vernika i pravi pošteni ljudi!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.