Specijalna bolnica u Surdulici danima bez slobodnog mesta za kovid pacijente 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Dr Slaviša Kostić, direktor Specijalne bolnice za plućne bolesti u Surdulici večeras je za portal Danasa potvrdio da već danima nema slobodnih mesta za pacijente obolele od korona virusa.

– Od kada se naša zdravstvena ustanova vratila još jednom u sistem kovid bolnica mi redovno primamo pacijente iz sedam opština Pčinjskog okruga. Trenutno je na našem kovid odeljenju 64 pacijenta, jedan više od raspoloživog kapaciteta. Taj broj varira između dva i tri u plusu ili minusu ali se već dve nedelje ne smanjuje – rekao je Kostić za Danas.

On navodi da je najviše pacijenata baš iz Surdulice, susednog Vladičinog Hana, ali i Vranja, odakle ne prestaje „priliv pacijenata sa upalom pluća, a samim tim i problemima sa disanjem“.

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulci, kako ističu lekari vimaju trenutno dovoljno svih medicinskih medikamenata, a lekari uz velike napore pokušavaju da održe zdravstveno stanje svih pacijenata u „granicama normale“ uz pojačane mere higijensko epidemiološkog nadzora uprkos svakodnevnom novom prijemu u bolničkoj ambulanti.

Dr Kostić ističe da je „četvrti talas korona virusa naj opasniji za starije pacijente, ali i one mlađe, među kojima ima i ne vakcinisanih ali i onih koji nisu primili ni jednu dozu protiv virusa kovid 19“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari