Specijalna jedinica Kosovske policije ponovo protestom u Prištini tražila bolje uslove rada 1foto (BETAPHOTO/ANDRIJA IGIĆ/)

Specijalna interventna jedinica (SIJ) Kosovske policije je danas ponovo protestovala ispred zgrade Poolicije Kosova u Prištini tražeći bolje uslove rada.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja je odgovorio da je od dolaska Samoopredelenja na vlast budžet za policiju povećan za 30 odsto.

Protest pripadnika specijalnih jedinica kosovske policije je podržao i Policijski sindikat.

SIJ, kao najelitnija jedinica kosovske policije, traži promenu u kategorizaciji poslova i veće dodatke za opasnost.

Ta jedinica je protestovala i 1. novembra.

Potom je jedan protest otkazan pošto je dogovoren sastanak s premijerom Aljbinom Kurtijem, međutim Kurti tada nije prihvatio nijedan od zahteva te jedinice.

Posle današnjeg protesta, ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja je rekao da su „dali sve od sebe“ da se prema svakoj jedinici Kosovske policije ophode onako kako ona zaslužuje.

Svečlja je naveo da su od preuzimanja vlasti povećali budžet za policiju 30 odsto, a u objekte za nju 300 odsto i rekao da je „budžet za operativnu opremu bio manji od pola miliona, a danas je preko devet miliona evra ili 21 puta više“.

Svečlja je istakao da ističe da su „za ovo zajedničko vreme uradili mnogo dobrog posla u borbi protiv kriminala, korupcije i šverca, uprkos tome što nam pravosuđe nije mnogo pomoglo. Posebno smo proširili integritet, suverenitet i bezbednost na severu zemlje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari