Spisak rada svih javnih i zdravstvenih ustanova tokom uskršnjih praznika u Subotici 1Foto: J. Patarčić/Danas

Tokom uskršnjih praznika, subotička javna preduzeća i ustanove pružaće usluge građanima kroz dežurstvo na Veliki petak, 15. april, i Uskršnji ponedeljak, 18. april.

Za vreme uskršnjih praznika, rad u Domu zdravlja Subotica će u petak i ponedeljak biti organizovan kroz dežurstvo.

Od 7 do 20 časova, radiće zdravstvene ambulante Ogranak 2 (Beogradski put 45), Ogranak 4 (Karađorđev put 55), Ogranak 6 (Segedinski put 42), Mali Bajmok i Palić, dok će od 7 do 14 časova raditi ambulanta Tavankut.

Sve navedene ambulante, osim Tavankuta, radiće i u subotu, od 7 do 14 časova. Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru radiće od 0 do 24 časa.

U Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece (Đure Đakovića 14) radiće Odeljenje ginekologije, Odeljenje pedijatrije i Razvojno savetovalište, od 7 do 20 časova, a od 20 do 24 časa dežuraće Dečiji dispanzer. Dečije ambulante Bajmok, Čantavir i Palić neće raditi.

Stomatološka služba radiće od 7 do 19 časova, u zgradi Stomatološke poliklinike i u Ulici Đure Đakovića. U subotu će od 7 do 19 časova raditi u zgradi Stomatološke poliklinike, a od 7 do 13 časova u Ulici Đure Đakovića, dok će u nedelju raditi samo u zgradi Stomatološke poliklinike od 7 do 13 časova.

Služba za specijalističko-konsultativnu delatnost, odnosno internista u ambulanti Ogranak 3 (Ruđera Boškovića 22) i pulmolog u ambulanti Ogranak 1 (Kumičićeva 4) radiće od 7 do 14.30 časova.

Kovid ambulanta u Harambašićevoj ulici radiće svakog dana, od 7 do 17 časa.

Apoteka “Galen pharm” u prizemlju Gradske kuće dežuraće i za vreme praznika, od 0 do 24 časa.

Pijace u nadležnosti JKP “Subotičke pijace” radiće redovno za vreme praznika.

Autobusi JP “Subotica-trans” saobraćaće u petak i ponedeljak po redu vožnje za subotu. Linija Subotica-Beograd sa vremenom polaska u 6.15 časova iz Subotice, odnosno u 15 časova iz Beograda, saobraćaće u ponedeljak i petak po redu vožnje za radni dan, kao i linije Subotica-Segedin i Subotica-Novi Sad.

Iz preduzeća napominju da zbog školskog raspusta od 19. do 22. aprila neće saobraćati školski autobusi koji su u redu vožnje označeni slovom “Đ”.

Glavna pošta u Prvomajskoj ulici radiće u petak, subotu i ponedeljak od 7.30 do 14 časova. Pošta na Segedinskom putu broj 61 i u ulicama Aksentija Marodića, Franje Kluza, Edvina Zdovca, 51. divizije i u Prvomajskoj broj 101 radiće u petak i ponedeljak od 8 do 14 časova, a u subotu od 8 do 12 časova.

Pošte na Karađorđevom putu i Aleji maršala Tita radiće u petak i ponedeljak od 8 do 14 časova, dok će u subotu biti zatvorene, a pošta na Segedinskom putu broj 45 radiće u petak i ponedeljak od 7.30 do 15 časova.

Pošte u Bajmoku, Čantaviru, Staroj Moravici i Horgošu radiće u petak i ponedeljak od 7 do 13 časova, dok će u subotu biti otvorene od 7 do 12 časova. Pošta na Paliću radiće u petak i ponedeljak od 8 do 14 časova, a u subotu od 8 do 13 časova.

Tokom predstojećeg praznika, JKP “Čistoća i zelenilo” radiće u petak po ustaljenom režimu odvoženja komunalnog otpada, dok u ponedeljak smeće neće odvoziti, izuzev sa Kelebije i to sa desne strane iz pravca Subotice.

Za vreme praznika neće raditi upravne kancelarije JKP “Stadion”, ali će redovno raditi objekti u njihovoj nadležnosti, odnosno SRC “Prozivka”, Stonoteniserska sala, Sportski tereni u Prvomajskoj ulici, Gradsko strelište, Hala sportova, Gradski stadion, dok će bazen u Dudovoj šumi raditi redovno svakog dana, osim u subotu, kada će biti otvoren za građane od 16 do 19 časova.

Petak i ponedeljak biće neradni dani u JKP “Subotička toplana”, iz kojeg napominju da će prvi radni dan biti utorak, 19. april.

Verski praznici Veliki petak i Uskršnji ponedeljak po gregorijanskom kalendaru biće neradni dani i za sve zaposlene u Gradskoj upravi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari