Sporazum o saradnji Ministarstva prosvete i Muzeja žrtava genocida 1Izvor: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i v.d direktor Muzeja žrtava genocida Dejan Ristić potpisali su danas Protokol o saradnji ove dve institucije.

Ružić je objasnio da će Muzej na osnovu ovog protokola ponuditi učenicima i studentima, prosvetnim i naučnim radnicima, kao i istraživačima besplatan i neograničen pristup muzejskoj, arhivskoj, bibliotečkoj i audio -vizuelnoj građi, kao i brojne edukativne sadržaje o istrijskim događajima.

Ministar je ocenio da je od posebne važnosti što se ovaj protokol potpisuje uoči obeležavanja 80 godišna od stradanja kragujevačkih đaka u Drugom svetskom ratu i dodao da je nedopustivo da se takve tragedije zaborave.

V.d direktor Muzeja žrtava genocida Dejan Ristić je kazao da je cilj da se građa muzeja stavi na raspologanje svima u prosvetnom sistemu.

– I da ponudimo obrazovne programa koje ovaj Muzej genocida već realizuje, ali da oni budu učestaliji i da obuhvate što veći broj mladih ljudi. Bez dobre saradnje sa prosvetnim sistemom plašim se da mi koji radimo u ustanovama kulture ne možemo da damo pun doprinos onome što želimo. A to je obogaćivanje i objektivizacija našeg znanja – rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari