Sportske aktivnosti studenata Beogradskog univerziteta na Zlatiboru 1Izvor: bg.ac.rs

Predsednica Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović potpisali su u Memorandum o saradnji kojim je predviđeno da se deo sportskih aktivnosti studenata Univerziteta u Beogradu organizuju na Zlatiboru, objavljeno je na sajtu UB.

„Svih prethodnih godina smo se trudili da očuvamo prirodnu sredinu Zlatibora i raduje nas činjenica da će studenti Univerziteta u Beogradu biti na našoj planini. Opština Čajetina će podrži dve značajne aktivnosti – Međunarodnu konferenciju o sportu i Trku sa preprekama „UniRace2022“. Na Zlatiboru se nalazi i studentsko odmaralište čiji su nekadašnji posetioci upravo najbolji promoteri Zlatibora“, naglasio je Stamatović.

Profesorka Popović je izrazila uverenje da će se osim Univerziteta u Beogradu i ostali univerziteti u Srbiji opredeliti da daju veliki značaj zdravlju svojih studenata, i da će aktivnosti na Zlatiboru biti primer dobre prakse u smislu aktivnog odmora u predelima Srbije sa izrazito zdravom prirodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari