Spreman sam da pomognem, ali ne po cenu da me vuku po blatu

Dejan Erić, profesor Beogradske bankarske akademije i član komisije za ocenu doktorata Siniše Malog

Ostavite komentar


  1. По свим мерилима г. Ерић је почетник и то лош почетник, јер има сувише много година живота и стажа за сувише мало научно дело (тачније безначајно). То што он носи титулу професора универзитета јесте, ништа друго до, друштвена и правна аномалија. У нормалним срединама, Г. Ерића не би сматрали ни довољно компетентним да испитује студенте на редовним судијама, а камоли да он оцењује нечији докторат.

  2. E, ako je u izbor clana komisije prste umesao Branislav Jeremic, onda je to sigurno namestaljka u korist njegovog pibratima iz GO SNS Sinise Malog. A posto B. Jeremic radi na procenat, i S.Mali ima 25 racuna, oni ce lako naci zajednicki jezik.

  3. O kom velikom broju radova ovaj čovek priča? Kako neko može da laže o stvarija koje su više nego jednostavne za proveriti. Pitanje je kako je moguće da su nam fakulteti toliko nisko pali da neko sa ovakvom bibliografijom uopšte može da bude biran za profesora!

  4. Ovaj će se verovatno napraviti lud oko cele situacije.Što ne oforme komisiju za Megatrend doktorat direktorice Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu? Neće, jer je zaposlila ćerku pokrajinskog sekretara za nauku.

  5. Pamtim ga kao lucidnog profesora čija su predavanja bila interesantna. Đuričin je neosporno stručnjak, ali je nekako bez težine, čovek koji je bio uvek blizak svakoj vlasti.

  6. Slazem se sa konstatacijom da tamo gde se nadje Branislav Jeremic, penzionisani profesor kragujevackog univerziteta, tamo procveta klijentelitam i korupcija, Koliko je poznato ovaj Eric je rodjak B. Jeremicu po babinu liniju. Jeremica prate sporni i prljavi tragovi. Zbog svoje pohlepe, kao oktroisani radikalsko-julovski dekan masinca 1999. je napravio strasan dar-mar i posejao seme podela i zla koje i danas rasturaju taj fakultet, da bi potom kao sns kadar, odbornik, clan sns-og glavnog odbora i poverenik T. Nikolica, bio imenovan 2012. za prorektora kg univerziteta i politicki komesar u NSVO, tj za potpredsednika tog tela, sto je jos uvek, iako je vec tri godine penzioner. Jeremicev „veliki strucnjak“ Eric je takodje sporna licnost, bez ikakvog kredibiliteta u univerzetskoj javnosti, i zamislite, oni treba da procenjuju da li je Sinisa Mali plagijator, ili ne. Dvojica korupciji i klijentelizmu sklona i veoma destruktivna coveka, treba da pomazu bg univerzitetu da uradi ono sto mu je zakonska i univerzitetska obaveza. A B. Jeremic, kao prorektor vec deset godina podmece afere i krvometi po kg univerzitetu i pokusava da kao penzioner nastavi da bude kadrovski i finansijski poverenik na tom univerzitetu u ime svojih partijskih kompanjerosa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.