Spremna tužba protiv ombudsmana Pašalića za mobing

Dragana Grabovica, zaposlena u inistituciji Zaštitnika građana, nakon što je iznela tvrdnje o neprofesionalnom tretmanu koji doživljava na poslu, za Danas

Ostavite komentar


  1. Takvih stranačkih siledžija ima svuda u Srbiji. Mobing nije karakterističan isključivo za aktuelnu vlast, jer datira decenijama unazad. Suština je u balkanskom primitivizmu i kompleksima onih koji su se dičepali rukovodećih pozicija. Sa takvima nema Srbiji napretka.

  2. Uz duzno postovanje gospodji, to je mana drzavnog a i svakog posla, dok imate svoje ljude oko sebe dobri ste i sigurni, kada nemate ovako nesto moze da se desi, U drzavnoj vazi -radio ne radio svira ti radio, i kolo srece se okrece i nicija nije do zore gorela. Ne kazem da je u pravu ovaj gospodin samo kako stoje stvari u drzavni firmama u koje niko nikad preko konkursa nije usao, da jeste ne bi se svako ko je na vlasti ponasao kao da je njegova firma, a ostali cutali pognute glave.

    SVakako podrska gospodji Dragani Grabovic , tuzbu za mobing ipak niko ne podnosi bez razloga i argumenata.

  3. saisecam koleginice ali vi ko da na Marsu zivite sva ljudska prava i slobode su odavno suspendovana sudstvo radi po diktatu ostaje vam samo uprava vodovoda da se njoj zalite

  4. U usko pravnim krugovima grada Beograda zna se ko je i kakav dotični Pašalić.Kada je postavljem za na tu dužnost znamo kako je to primljeno.Kao užadan udarac da takav čovek može obavljati takav posao gde se očekuje nepristrasnost i neutralnost koje naravno-nema.

  5. Razumela bih da je postupak, koji je g-dja Grabovica pokrenula, pokrenula odmah kad su nastupile radnje koje predstavljaju mobing.
    Sada, nekoliko meseci pred odlazak u penziju, mislim da se dovodi u pitanje istinitost činjenica koje gospodja sada iznosi.
    Lično, mislim da je pogrešila.

  6. Upadljivo mi je da gospođa Grabovica govori o „kolegenicama“. U većinski ženskoj javnoj službi, „vrhovni“ naravno, mora biti muškarac. I to primitivan muškarac. Onda se takav u zavisnosti od starosne dobi kolegenice koristi lepezom postupaka za za mobing: seksizam, otvorene sekusalne ucene, optužbe da često ide na bolovanje zbog dece, ili se nedajbože leči od steriliteta, pa sve do ejdžizma (otvorene diskriminacije zbog starosne dobi podređene). Bravo za gospođu Grabovicu!

  7. Prekarna radnica
    poražavajuće je kad osoba od integriteta i znanja poput Grabovice zavisi od volje primitivca u lovačkim pantalonama koji zamišlja da je na ratištu.

  8. Zeleni@ ta što nije rešila predmete je napustila jer je pokrenut dis.postupak..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.