Dovršili smo projekte za otvaranje nove radno-komercijalne zone u naselju Kamenjar, gde se otvaraju novi objekti, a time i nova radna mesta. Sredstva u budžetu i ona koja smo dobili za komunalnu infrastrukturu uložili smo u fekalnu kanalizaciju u Mačvanskoj Mitrovici i Laćarku.

Nikada čovek ne treba da bude zadovoljan dokraja, pogotovu u gradu kao što je Sremska Mitrovica, gde je 9.000 nezaposlenih. Ja sam puno nade polagao u 2009. godinu, ali moramo biti potpuno spremni za sve što nas čeka. U tom pravcu je skrojen i budžet za 2009. godinu, koji će biti maksimalno restriktivan – kaže gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, dodajući da će Mitrovica među prvima u Srbiji smanjiti svoju administraciju za šest do sedam odsto.

Govoreći o značajnim investicijama Nedimovićje najavio završetak kanalizacije u Mačvanskoj Mitrovici, ali i nastavak gradnje kanalizacije u Laćarku.

– U ovoj godini moramo probati da stignemo do centra Laćarka sa fekalnom kanalizacijom i da iskoristimo sredstva iz NIP-a da uradimo saobraćajnicu R 103 do Crvene česme. Što se tiče otvaranja novih proizvodnih pogona, imamo najave da će tokom 2009. godine biti građeno nekoliko objekata. Nemamo, za sada, nijednu najavu odustanka od projekta koji je dogovoren, tako da ćemo otvaranjem novih radnih mesta amortizovati dobar deo problema. Naravno, gledaćemo da maksimalno budemo servis između republičkog nivoa vlasti i naših privrednika u gradu i da od sredstava koja država ima i planira za subvencionisanje značajan deo bude usmeren u Sremsku Mitrovicu, za mala i srednja preduzeća za koja se procenjuje da bi bila amortizator u ovom procesu – optimista je mitrovački gradonačelnik.

Tokom 2009. po Nedimovićevom mišljenju, trebalo bi da bude konačno razrešena sudbina Matroza. Ovim bi se otvorila nova stranica u istoriji mitrovačke privrede, na drugačiji način bili bi rešeni odnosi na području bivše fabrike i uz adekvatan potez države bilo bi zaposleno više radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari