RTS: Stiže dva miliona doza vakcine ‘Sputnjik V’ u Srbiju

Ostavite komentar


  1. I u 2021 godini . . . “ avioni . . . kamioni “ . . . nego . . . sta kaze EMA ( Evropska Agencija za Lekove ) o ruskoj vakcini ( za sada jos nije odobrena ) mada car Vladimir pokusava ( telefonom ) da predlozi saradnju sa EU ( frau Merkel – om ) u vezi vakcina ( buducih hipotatickih ) a poznato je ( i vrapcima na granama pa i $n$ – pink ovcicama sa botovima ) da je EU “ alergicna “ ( sankcije ) na rezim cara Vladimira pa mu kupuju gas na “ kasikice “ a i “ turski tok “ je sumnjiv . . . dakle . . . “ cijepljenje „ruskom vakcinom moze potencijalno izazvati problem oko ulaska u EU gradjanima koji nisu vakcinisani vakcinama proverenim i dozvoljenim od strane EMA – a . . . pametnim dosta . . .

    1. Pa ribolovac sa Tise ti si budala … koga briga sta je Evropa odobrila kada je u pitanju zdravlje i zivoti velikoga broja stanovnistva koje svakodnevno umire u Srbiji???? Oni je ne odobravaju zbog politickih i ekonomskih kratkovidih razloga a ne zato sto nije sigurna. Jos niko nije umro od Sputnik vakcine ali od odobrenoga Fajzera vec troje u tri dana. Svetska Zdravstvena Organizacija je odobrila … sta tebi vise treba osim sto si potpuno zasljepljen svojim misljenjima i predrasudama prema Rusiji. Ne moras je voliti ali to nije razlog da izvrsimo masovno samoubistvo ljudi

      1. Čovek je zaslepljen mržnjom prema Srbiji pa mu predlažem da ode u Hrvatsku na „cijepljenje“. Ili, kad je već evropejac, da privati neku porodicu pogođenu zemljotresom, to sam predložio Snežani i Draži, a sad bih predložio i administratorima.

    2. Ima nas koji sigurno nemamo šta da tražimo u zemljama EU, USA i dr.(zbog ideoloških, starosnih i drugih razloga). Dakle, vaši su argumenti slabi, za mene je značajnije da li će ova vakcima da funcioniše tj. kakva njena upotrebna vrednost.

    3. Volim ove sto zavrsavaju komentare sa „pametnim dosta“. Komentar ti je stvarno vrlo „pametan“…

  2. mi necemo 2 miliona doza ruske neregistrovane vkcine! HOCEMO OKSFORDSKU I FAJZEROVU!

    1. Da zaboravimo,koliku STETU JE NANEO JAVNOM ZDRAVLJU GRADJANA ,JER SU IZGUBILI POVERENJE U VAKCINE U kaže:

      Da li je nas neko pitao?
      Da li smo MI PITALI KONA I BRATIJU ,KO CE DA VRATI MILION IPO EURA OD SPALJENIH VAKCINA?
      Dobio je CIN O ORDEN ,ZA NAGRADU.
      CIJE DZEPOVE JE NAPUNIO ,OSIM. SVOJIH?

      1. Rusofil@
        Da li ste informisani ,da ce se RUSKA vakcina za Srbiju ,proizvoditi u Indiji,Juznoj Koreji i , zaboravih,jos u jednoj zemlji.
        Mene ne zanima ni jedna vakcina
        Vas komentar ,govori da ste PRISTALI ,da se vakcinisete.
        Da li znate STA SADRZI SINTETSKI ( vestacki) napravljen mRNK ,koji ce te uneti sa vakcinom.?
        Da li upste znate sta je DNK,mRNK, tRNK, AMINOKISELINE ,,ITD,ITD, I. kako sve to funkcionise u LJUDSKOM ORGANIZMU?
        Da li znate sta nasem telu cini PEG?
        Da li znate da je OVO PRVA GENSKA VAKCINA ,koja nije testirana na zivotinjama.
        Da li znate da NI JEDAN NAUCNIK – GENETICAR ( ne kon i bratija, jer nemaju znanje iz te oblasti) NE MOGU PREDVIDETI ,KADA I ZASTO MOze da krene sve po zlu.
        Secate se OVCE DOLI. ?

  3. Defile ljudi bez kredibiliteta samo ucvrscuju moj stav da se necu vakcinisati.Gde je Tomica Milosavljevic! kaže:

    Verujem kofercetu i tetki iz Kanade, sve ,pa i to da su se vakcinisali kao i moja cukun,cukun prababa.

  4. Odlicno sto ste javili, da zna ko je normalan da ne ide da se vakcinise dok ne bude dosla prava vakcina.

    1. Pa ne morate-niko neće plakati!!Ja npr.neću fajzer ni oksfordsku i šte ćemo sad??!!

  5. Sinoc je jedan Prof, koji sam radi na vakcini na ZDF rekao da je sputnik vakcina bolja od oksfordske. Takodje, tvrdi, ne moraju da se obe vakcine prime iste, naprotiv, bolje je kad su razlicite

    1. Ta vijest, kao i ona da će rusi proizvoditi vakcinu zajedno sa Oksfordom, potiče iz ruske „fabrike laži“. Razvoj vakcine košta milijarde eura, nije ni Oksford mogao sam nego se udružio sa farmaceutskom kompanijom, države su pomagale razvoj, a tamo neki profesor sam pravi vakcinu?!

      1. Đe si dosad bijo? Ta ti je ka u Njegoša, ali malo morgen. Tresni još neku glupost, recimo da je sputnjikova vakcina bogojavljenska vodica.

  6. Ако треба да примим неку вакцину,то ће сигурно и једино бити РУСКА !Зашто?Па зато што се Русија не води искључививо зарадом као запад,јер су све вакцине искључиво произведена у државним установама!!!А Фајзер, Модерна итд и лабораторије које контролишу производњуи квалитет су као и фабрике у власништву једног човека-Била Гејтса!То је као ја производим неку робу,моји радници је контролишу и препоручују!ТРАГЕДИЈА.И на крају,све ове ствари све гадости света се договарају у ДАВОСУ , на тзв „Светском економском форуму“.То већина државника зна али се праве блесави!Овај вирус је маско Ангеле Меркел,лично!

  7. Ja zivim u SAD pa cu se, verovatno na leto jer radim od kuce, vakcinisati ili Pfizerom ili Modernom.
    Da sam u Srbiji i tamo bih pokusao da dobijem Pfizerovu, ali, kako ih vlast nije obezbedila dovoljno ( a verovatno i nece u dpgledno vreme), uzeo bih koju god mogu.
    Mislim da je mnogo pametnije uzeti Sputnjik V nego preskociti vakcinaciju.

  8. Meni stizu racuni ,svi powecani od 1.1.2021….
    nisu pfejzerovi,ni sputnjikovi ni modernini nego VUCICEVI!!!
    EVO NEK MI SMUCKAJU SVAKOG PRVOG U MESECU TE RACUNE I IMA DA SE PELCUJEM SVAKOIH 30 DANA,AL DA NE PLACAM LOPOVIMA NISTA!!!
    MOZE LI BRACO VUCIC??

    1. Protojereju, vaš li je ono džip ispred ulaz? Ne lažite da drugi pljačkaju bolje od vas.

  9. И 1 800 000 Фајзерових,што је Вучић донео пре нове године,ураааа опет смо прваци света.

  10. Mi nećemo dobiti ove godine ni zapadnih ni istočno – daleko istočnih vakcina dovoljno to je jedino sigurno. Kada se prvo podmiri domaće tržište i bliski saveznici ( ili obrnuto kao u slučaju Izraela – svaka čast Netanjahu ) tada će biti i za sirotinju u koju i mi pripadamo.
    Mi smo država u kojoj se farmaceutske firme prodaju za siću, tvrdeći da su nerentabilne, i to su radili sve vlasti, umesto da su ih sačuvali.
    Plašim se samo da nam i jedni i drugi ne prodaju vakcine kao Nestle Nutelu – za sirotinju malo drugačija receptura sa ….

    1. Đe si dosad bijo? Ta ti je ka u Njegoša, ali malo morgen. Tresni još neku glupost, recimo da je sputnjikova vakcina bogojavljenska vodica.

Ostavite komentar


Društvo

Održana 120. sеdnica Gradskog vеća u Zajеčaru: Opet kamenolom na dnevnom redu 8

Održana 120. sеdnica Gradskog vеća u Zajеčaru: Opet kamenolom na dnevnom redu

U Zaječaru je održana 120. Sednica Gradskog veća na kojoj je između ostalog usvojen Nacrt Odlukе o Završnom računu budžеta grada Zajеčara za prošlu godinu, Nacrt Odlukе o usvajanju Plana dеtaljnе rеgulacijе za zonu еksploatacijе „Vlaška“ u KO Mali Izvor, Prеdlog Zaključka o upućivanju Skupštini grada Zajеčara Prеdloga Odlukе o usvajanju Plana dеtaljnе rеgulacijе za zonu еksploatacijе „Vlaška“ u KO Mali Izvor na ponovno razmatranjе i usvajanjе.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.