Srbija (ne) razmišlja o dekriminalizaciji marihuane

Inicijative građana: Uprkos talasu legalizacije upotrebe kanabisa koji je zapljusnuo Zapad, domaća regulativa nepromenjena

Ostavite komentar


  1. Pitanje se postavlja gde taj novac zavrsava, najvecim delom u rukama albanske i crnogorske mafije. Uzimajuci to u obzir Srbija nece nikada dekriminalizovati kanabis, jer bi time bi bio otvoren put daljoj dekriminalizaciji celokupnog drustva, kroz taj proces i legalizaciju lakih opijata narko karteli u Srbiji bi ostali bez znacajnog novca i bez moci. Srbija bi legalizacijom kanabisa prestala da finansira svoje neprijatelje – Albaniju .

    1. nego lekari klinika za onkologiju, neurologiju i ostalih klinika na kojima bi se u kontrolisanim uslovima kanabis uspešno koristio za lečenje, ali njima je jednostavnije da primenjuje metode koje su koristile njihove bake i deke radeći, svojevremeno, na tim klinikama. Kod nas se znanje iz medicine prenosi sa kolena na koleno, uz gusle, a oni koji se odvaže da malo porade na sebi najčešće se i ne vrate u Srbiju. Ne možete da očekujete da poslanici pišu zakone, ali lekari i te kako mogu da rade na tome u saradnji sa stalnozaposlenima u ministarstvu zdravlja. Poslanici glasaju na zvonce, izglasaće sve za šta se ono oglasi, bez razmišljanja. Pročitali smo da je skupština tokom leka usvojila restriktivan Zakon o kontrolisanim psihoaktivnim supstancama, pa može da se nametne pitanje kome odgovara zarada u mutnom više od brige za pomoći ljudima koji boluju od kancera, multiple skleroze, leukemije, epilepsije, dijabetesa, hepatitisa C, kronove bolesti?! Pustite vi spoljne neprijatelje, mnogo su opasniji oni unutrašnji kojima je izlečenje ili ublažavanje bolova nekih pacijenata dobra prilika za veliku neoporezovanu zaradu i bore se protiv dekrimilazicaje kanabisa u medicinske svrhe.

  2. Favorizovanjem…bolesnih..ometenih..u..razvoju,..seksualno..devijantnih…placete…za..neuspelom…propascu…srpskog…drustva…drogirane..bi..ste…nas…nekako….retardirani…savladali….malo…morgen

  3. Legalizacija marihuane 20kg po porodici bi obezbedila da narod ima kupovnu moc, kilogram se moze prodati zapadnjacima za 1000-2000 evra. Ali onda ne bismo bili jeftina radna snaga za Fijat i slicne koji daju pare politicarima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.