zatvorfoto Stefana Savic

Sudski dokumenti do kojih je došao BBC pokazuju da je Srbija odbila da izruči Velikoj Britaniji muškarca optuženog da je izveo jednu od najvećih pljački u istoriji Engleske, kada je odnet nakit modela Tamare Eklston, objavio je danas britanski javni servis.

Poznat policiji kao Danijel Vuković, on je optužen da je predvodio seriju provala u luksuzne kuće tri poznate ličnosti u decembru 2019. godine, među kojima je i pljačka u iznosu od 25 miliona funti u domu Eklston.

Sudski dokumenti do kojih je došao BBC pokazuju da je londonska policija podnela zahtev za njegovo izručenje iz Srbije prošlog proleća.

Prva prijava podneta je 14. aprila 2021. godine Višem sudu u Beogradu, Specijalnom odeljenju za organizovani kriminal.

Izručenje je 15. jula odbio Viši sud u Beogradu, pokazuju sudski spisi.

Nekoliko meseci kasnije, 13. oktobra, na ovu odluku je uložena žalba, ali je Viši sud u Beogradu ponovo potvrdio svoju odluku.

Detalji u dokumentu govore da je „Ljubomir Romanov“ „zakoniti stanovnik“ Srbije i da stoga nije ispunjen pravni osnov za ekstradiciju.

BBC je objavio i fotografiju za koju policija veruje da je Danijel Vuković na Hitrou aerodromu u decembru 2019. godine, kada je otputovao u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari