Srbija partner u izbegličkoj krizi 1Foto: Fonet/AP

Srbija je jedan od ključnih partnera Evropske unije u rešavanju nezapamćene izbegličke i migrantske krize sa kojom se zajedno suočavamo od 2015, saopštio je danas evropski komesar za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristos Stilijanides, uoči posete Srbiji.

Stilinijades će posetiti Srbiju, 8. i 9. oktobra, gde će se sastati sa srpskim zvaničnicima i posetiti prihvatni centar za migrante u Obrenovcu kako bi se susreo sa izbeglicama i uverio se u napredak u izvođenju radova na obnovi infrastrukture i sanaciji štete koje finansira Evropska unija, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

On će se u ponedeljak sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, predsednicom Vlade Anom Brnabić, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i prisustvovaće sednici Radne grupe za migracije, kojoj će predsedavati koordinator Radne grupe i ministar odbrane, Aleksandar Vulin.

U izjavi uoči posete Stilijanides je naglasio da EU ostaje posvećena pružanju podrške Srbiji kao što je to činila od početka izbelgičke krize.

Ovo će biti moja druga poseta Srbiji ove godine i kao i prošlog puta, želim lično da izrazim podršku i zahvalnost građanima i Vladi Srbije, naveo je on u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari