„Srbija pruža dobro obrazovanje, ali ne i posao“

Naši ljudi u svetu: Marko Mirković, pilot

Ostavite komentar


  1. Vaš sagovornik je donekle u pravu. Srbija pruža, u odnosu na zapad, samo delimično dobro obrazovanje. Plašim se to će trajati samo dotle dok ministar (ne)obrazovanjaStarčević nađe malo vremena i započne reformu. A posle njegove nestručne reforme koja ide u pravcu ispunjenja želja stranih uzurpatora srpske privrede da dobiju najjeftiniju i samo polustručnu radnu snagu, dobrog obrazovanja u Srbiji više neće biti! Robovi su dobri i kao delimično obrazovani!

  2. Vazduhoplovna akademija u Vršcu ?! Kakav je to fakultet i pri kom univerzitetu? Nikakav. je’l tako. Kako onda neki dvadesetcetvorogodisnjak koji uopste nema fakultetsko obrazovanje moze da razume bilo sta od problematike sa kojom se muce i najpametnije univerzitetski obrazovane glave?

    1. Postovani,molim vas da se suzdrzite vasih zaostalih srpskih komentara.Da bi postali pilot treba da polozite tri pilotske dozvole-licence,da ispunjavate zdravstvene uslove kao i obuku za tip aviona i pre svega imate odgovornost.To sto se svi delovi obuke vode kao kursevi,to apsolutno ne znaci da je akademija u Vrscu nikakva.Piloti kada zavrse obuku ne poseduju fakultetsko obrazovanje,to jest papir fakulteta,ali znanje koje pilot poseduje jeste kao fakultetsko,takodje se moze meriti sa master studijama na tim vasim srpskim univerzitetima koje samo srbi iz Srbije hvale do besvesti,a zemlja je zaostala do bola,pre svega najbolje znanje stice na univerzitetima u SAD-u.Sva srpska intaligencija napusta zemlju Srbiju.I treba da budete ponosni na kopilota Mirkovica,sto sa svojim godinama jeste to sto jeste za razliku od vasih studenata koji studiraju u proseku do 26-te godine.
      Best regards
      M.S

  3. Zaista u mnogo „jakoj“ kompaniji gradi karijeru taj vaš „naš čovek u svetu“ Radi u kompaniji sa samo nekoliko -valjda 3 mala aviona – sa 6 i 8 sedišta, a registrovana je i u Beogradu u ulici Velemajstora Bore Kostića br. 1, Beograd i u Ženevi! Ko ne veruje nek malo pogleda Gugl. A takvih kompanija za „izgradnju karijere“ -i previše u Evropi a o SAD i Kanadi da ne govorimo. Nađite nekog našeg kapetana na recimo Boingu 747 -koji je potekao iz JAT-a- ima ih dovoljno po svetu pa pišite o njima a ne o nekom tek isplilom početniku-pilotu koji, sudeći po oznakama na naramenicama nije još postao ni kapatan u tako maloj firmici nego je još kopilot (tri trake on, a kapetan nosi 4 trake)

  4. Svaka cast ovom mladicu. No, o zivotu u Svajcarskoj pojma nema. Kaze,, tertiraju Srbe dobro u CH. Kaze Svajcarci se ne interesuju za politiku u svetu! Gluposti nevidjene: Svajcarci su jeko zainteresovani za svetsku politiku, cesto nisu objektivni ali upijaju sve sto ovdasnji mediji pisu odn. emituju. O tretmanu Srba ovoliko: Vole Srbe, kao sto Tramp voli Meksikance.

  5. Pa da li je moguće da vi intervjuišete ovakve ljude?
    Izražavanje prosečno, obrazovanje ispodprosečno kao i percepcija stvarsnosti i zdravo razmišljanje… Ajde Danase moze to mnogo bolje

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.