Srđan Milivojević reagovao na „skandalozno“ obraćanje Aleksandra Vučića na proslavi Dana MUP-a 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Današnjim na momente skandaloznim obraćanjem povodom Dana policije, bivši predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, ponovo je pomerio granice sopstvene bestidnosti, rekao je narodni poslanik DS Srđan Milivojević.

– Pred zabezeknutim policijacima u naglašeno bahatom obraćanju, Vučić se drznuo da uči policiju šta su njene nadležnosti i ovlašćenja. Videvši uniformisane policajce i njihovo naoružanje, Vučića su u jednom trenutku očigledno ponele radikalske emocije, pa je izgovorio i sledeću rečenicu: „Nadam se da izručenje srpskih državnika u džakovima neće biti ponovo nametnuto jer znam koliko su se pripadnici MUP-a protiv toga borili.“ Verujem da nikada više pripadnici policije i bezbednosnih službi neće ubijati bivšeg predsednika Srbije i polivati ga krečom i biberom kao što je to urađeno sa Ivanom Stambolićem za mandata Vlade u kojoj je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja – istakao je Milivojević za Danas.

On je dodao da se nada da pripadnici bezbednosnih službi nikada više neće pratiti novinare do trenutka njihovog podmuklog ubistva, kao u slučaju Slavka Ćuruvije, „kako bi Aleksandru Vučiću po njegovim rečima dali povod za drugo pijanstvo“.

– Siguran sam da nikada više policajci neće želeti da prevoze leševe u hladnjačama i survavju ih u jezera da bi prikrili posledice politike 100 za jednog. Nadam se da policajce nikada više neće postrojavati razne Dijane Hrkalović. Verujem da ćemo u bliskoj budućnosti živeti u uređenoj državi u kojoj se nikada više neće progoniti policajci koji su otkrili najveću fabriku droge u Evropi koja je očigledno nastala kao režimski projekat – naglasio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, u tako uređenoj državi za koju se zalažu i svi časni policajci, Katarina Petrović policajka koja je otkrila da je kum Aleksandra Vučića drogiran izazvao saobraćajnu nesreću, biće odlikovana a ne gonjena.

– U takvoj državi oni koji na Skaj aplikaciji imaju nadimak Oskar neće se obraćati policiji već će odgovarati na pitanja specijalnog tužioca za organizovani kriminal. U slobodnoj Srbiji takvi će od policije zazirati a neće joj naređivati – poručio je Srđan Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari