Srđan Puhalo: Ćutanje o ratnim zločinima otvara prostor za nove ratove

Ostavite komentar


  1. Nema komentaraiz Beograda, moj Srdjane, niti ce ih biti. Takvi na koje ti mislish tek treba da se roge. Ako se i rode.

  2. Srdjane, da pojednostavimo: Srbi vlastodrsci i vecina „Srbalja“ bi sutra ponovo poceli novi rat. Ma sta sutra, veceras. A svaki srpski vojnik je za njih heroj. Oni zele sve Srbe, zajedno sa zemljiste ba kojem su, ujediniti pod veliku Srbiju. A ni tada nebi bili zadovoljni,jer bi se javili Srbi izvan tih novi granica, pa bi se opet pripremali za novi rat… Do budemo jasni do kraja: ovo zlo od drzave treba , rasparcati i ostvariti upravo suprotno: Razbucati ovu Srbiju i pripojiti je susedima: Bosni, Hrvatskoj, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj. Madjarskoj.Onda bi Srbi shvatili da se treba ziveti zajedno i ravnopravno sa drugima i drugacijima, tj, kao , recimo, Bosna, Ausrija, Australija, SAD, Nemacka…Inace, ovako nema ovde srece ni mira nikome oko ovakve Srbije.

    1. Ako imas taj stav…onda si ti NIKO i NISTA…NULA!Srbi i stradaju zbog takvih kao sto si ti…bez morala,obraza…karaktera!Zamisli se malo,vredi li ziveti kao p… i beskicmenjak!

    2. Ja bih još dodao da bi još bolje bilo te nesretne i nepoćutne Srbe humano izbrisati sa lica zemlje. Da se ne bi nepotrebno uzrupiralo zemljište za nova groblja predlažem da se spaljuju u visokim pećima, što se pokazalo efikasnim nakon redarstvene akcije Oluja, ili ,pak, da se iskoriste i samo dopune postojeće jame , a takvih je tisuće po tim nazovi srpskim zemljama. Dobra ideja potekla sa Kosova je i da se iskoriste njihovi organi, ovo, naravno, u dogovoru sa EU koja je glavno tržište za ovako prikupljene organe. Naravno, da bi se suzbila prosrpska propaganda srpski jezik bi trebalo zabraniti, knjige na srpskom i ćirilici spaliti ili jednostavno baciti u smeće, kako je to već urađeno iz mnogih hrvatskih, bosanskih i kosovskih biblioteka. Srpska groblja, kako to pokazuje kosovski primjer, najefikasnije je sravniti buldožerima. Što se tiče crkava i spomenika kulture, njihova brojnost je u stvari prednost jer, nakon što taj pogani nakot dostojan samo sjekire humano istrijebimo, oni mogu biti interesantne turističke atrakcije, poput Machu Picchu i drugih nestalih civilizacija. Pošto se njihove nazovi „istorijske činjenice“ ni u čemu ne slažu sa našom, jedinom pravom povijesnom istinom treba ih zabraniti i protjerati iz nauke, tako da nakon humanog odstranjivanja Srba ubrzo budu i zaboravljene. Još samo da dodam, pošto je to očigledno, a i oni sami sebe nazivaju nekakvim „nebeskim narodom“ , nakon što ih zaista otpravimo na nebo, u njihovom slučaju u pakao jer nebo je samo za pravedne, možemo ih proglasiti vanzemaljcima.

      1. Pitam se da li se ikada pogledaš u ogledalo?
        Na šta li ličiš kada imaš u sebi toliko mržnje. „Čovječe „, dođi sebi i probaj da proživiš život sa svojim prijateljima aki ih imaš.

    3. Ti si jedan imbecil, vjerovatno misliš da je istorija počela 1991 , godine ma da i u tom periodu nisi bio u stanju da sagledaš kompletnu sliku.
      Da nije bilo Srba na ovim prostorima sigurno ne bi postojali ni Bošnjaci a vjerujem da bi i Hrvati bili germanizovani hunizovani i romanizovani.
      A što se tiče ratnih dešavanja zločini napravljeni Srbima u NDH su dali istima za „pravo „da dijelom spriječe i vrate milo za drago.
      I sada smo opet na početku kruga.Pitanje je samo zašto to radimo jedni drugima kada nam nema niko bliži u svakom pogledu od nas samih.
      I dok god bude takvih kao ti bi će moguće nahuškati jedne na druge ,a za račun zajedničkih nam neprijatelja.

  3. Priče o ratnim zločinima koriste se uglavnom za prikrivanje zločina, suštine i Avnoja i Karađorđeva. Mržnja prema nižoj rasi sve ih ujedinjuje.

  4. E Srdjane,Srdjane…tipična srpska prodana dusi!Pa kako odmah o zločinima Srba i logorima,a ni jednom jedinom reci da spomenem to isto sa druge strane!Zasto npr. nisi krenuo od vremena NDH i stradanja Srba,jer zivot nije poceo ’90-ih!I kakvo razumevanje ocekujes od naroda koji je stradao u svakom ratu…dok su drugi svu odgovornost za svoje zločine pravdali kako su Srbi naumili stvoriti Veliku Srbiju!Jadno da ne moze biti jasnije…jod ako za te svoje reci dobijaš pare od nekoga!Moja majka je od Puhala iz Hercegovine…i sramota me je sto nosis njeno prezime!Nisi ti reci razuma..ti si srpski izdajnik!Sa najviše i oceve strane u jamama je okončalo njih 14!Zar su oni nebitni,mozda nisu zasluzili da zove!Zasto ne spomenem ko je njih bacao u jame!A za gospodina koji je prvi napisao komentar…Srbiju niko nece rasparcavati,zaboravi te stvari…!Istoriju necete prekrajati..znamo ko je bio na strani fasista!Bar mi ,domaci, znamo ko je ko…zar ne!?

  5. Naravno, od 92 se prica i pise o srpskim zločinima, niko ne pominje muslimanske zlocine ž0

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.