Najposećenije turističko mesto ovih toplih letnjih dana u Braničevskom okrugu je Srebrno jezero do kojeg se od Beograda stiže za nešto više od sat vremena vožnje automobilom. Na brojnim parkinzima su vozila sa različitim registarskim tablicama, najviše iz Beograda, Kragujevca, Niša, Novog Sada, Vranja, Gornjeg Milanovca i drugih mesta.

Vikendom, kakav je bio i prošli, teško je naći slobodno mesto za parkiranje, pa su motorizovani turisti zaposeli i okolne ulice udaljenije od plaža. Sem vode Srebrnog jezera ove godine završen je i pušten u rad akva park sa pet bazena, toboganom i drugim sadržajima koji mogu da zabave goste. Akva park svakodnevno koristi oko hiljadu turista, a vikendom ih je i 1.500, priča Goran Stepanović direktor Silver lejka, firme koja gazduje najvećim brojem objekata na Srebrnom jezeru.

– U vodenom parku najviše je mladih, prvenstveno roditelja koji sa svojom decom uživaju u ovoj bistroj i toploj vodi čija je temperatura između 26 i 28 stepeni. Voda u bazenima ovih toplih dana greje se od sunca ali smo ugradili i grejače i nadamo se da će to omogućiti da se produži kupališna sezona. Oni koji kupe ulaznicu mogu da koriste sve sadržaje, bez dodatnih plaćanja, izuzev šanka gde su cene veoma popularne. Sem akva parka novina ove sezone je i brod kapaciteta 380 mesta koji svakog dana plovi od Srebrnog jezera do Golubačke tvrđave i nazad. Oko 15. septembra otvorićemo i novi hotel i našu ponudu učiniti još bogatijom, tvrdi direktor Stepanović.

Moderan turistički brod najviše je obradovao one koji vole da krstare Dunavom i razgledaju okolinu na rumunskoj i srpskoj strani. Putnici koji su plovili od Srebrnog jezera do Golubačke tvrđave i u plovidbi proveli tri sata ističu da je sve bilo fenomenalnom da su se super proveli i da su začuđeni niskom cenom.

– Impresije su prelepe. Plovila sam na brodu i Senom ali je ovo moderan brod, po meni najmoderniji od Budimpešte do Crnog mora i za ovu cenu takvu uslugu nigde nećete naći. Za mene je to događaj za pamćenje i nešto što je nedostajalo u ponudi Srebrnog jezera. Plovidba Dunavom je prelepa jer sa palube puca predivan poled na Veliko Gradište, Golubačku tvrđavu i mesta u Rumuniji i mogu reći da sam se na tom izletu super provela, priča Svetlana Živković iz Požarevca.

Brojnim turistima na Srebrnom jezeru na raspolaganju su i drugi sadržaji koji odmor mogu da im učine raznovrsnim i zabavnim. Čamci, sandoline, pedalina i drugi rekviziti za zabavu na vodi i ovoga leta veoma su traženi. Emina Petrović koja ih iznajmljuje kaže da je interesovanje manje neo lane ali da se ipak zaradi. Od jutra do kasno u noć i po različitim cenama mogu da se koriste veoma lepi teniski tereni, da se iznajmi i vozi bicikl, peca riba ili šeta lepo uređenim stazama.

– Došao sam na vikend i nisam pretpostavio da ću se tako lepo provesti i zabaviti. Deca su uživala u akva parku, uveče je bilo muzike u kafićima a ja i supruga smo se sunčali, kupali u vodi Srebrnog jezera i uživali u ribljim specijalitetima. Ovde je gužva kao na moru ali su cene mnogo niže, ističe Momčilo Stojanović iz Beograda.

Na šetalištu pored obale Srebrnog jezera gostima se nude razni suveniri, knjige, voće… Preporuka je turističkih radnika da bez rezervacije ne kreću, jer su gotovo svi kapaciteti zauzeti od domaćih i stranih gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari