Sremska Mitrovica: Obrok solidarnosti za socijalno ugrožene osobe sa invaliditetom 1Foto: mitrovica.info

Udruženje osoba sa invaliditetom „Vizido“ iz Sremske Mitrovice pokrenulo je akciju „Obrok solidarnosti“.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, cilj ove akcije je pomoć članovima udruženja sa nešto lošijim socijalnim statusom.

Za njih će biti pripremani tradicionalni domaći obroci, a onima koji nisu u mogućnosti da dođu u prostorije udruženja, obroci će se dostavljati na kućnu adresu.

„Vizido“ kuhinja nalazi se u sklopu prostorija ovog udruženja, na adresi 28. marta bb (Gradska pijaca), a svi građani su dobrodošli da probaju „Obrok solidarnosti“ koji pripremaju članovi „Vizida“, kao i članovi saradnici.

Prikupljena sredstva biće iskorišćena za kontinuirano sprovođenje ove akcije, kao i za dalji rad i buduće akcije ovog udruženja.

Priliku da prvi poruči i proba „Obrok solidarnosti“ i time pomogne socijalno ugroženim osobama sa invaliditetom pripala je zameniku gradonačelnice Petru Samardžiću, koji je ovim povodom posetio „Vizido“ i porazgovorao sa članovima udruženja o njihovim problemima i potrebama, najviše u oblasti pristupačnosti.

Predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom„Vizido“ Dragan Vizićanin, zahvalio se lokalnoj samoupravi koja je podržala ovo mlado udruženje, kao i školama sa teritorije Grada koje su podržale nedavno sprovedenu humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za rad udruženja.

Kako je rekao Vizićanin, sa zamenikom gradonačelnice Petrom Samardžićem, članovi udruženja razmenili su ideje u cilju unapređenja života osoba sa invaliditetom u gradu.

Vizićanin je dodao da članovi udruženja u narednom periodu planiraju osnivanje socijalnog preduzeća u kojem će raditi osobe sa invaliditetom, a primarna delatnost preduzeća biće ketering i ugostiteljstvo, kao i proizvodnja sapuna, proizvodnja dasaka za posluživanje hrane i izrada suvenira koji će se naći u gradskom Turističkom info centru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari