Sremska Mitrovica: Održana Startap akademija „OsnaŽena, ona može sve” za preduzetnice 1Foto: mitrovica.info

U mitrovčakoj Gradskoj kući predstavljen je program Startap akademije „OsnaŽena, ona može sve”, čiji je cilj osnaživanje žena u bavljenju privredom i razvijanju preduzetničkog duha.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, Akademija je organizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

U okviru programa žene će se edukovati iz oblasti preduzetništva i menadžmenta mikro, malih i srednjih preduzeća.

„Želja za preduzetništvom je najvažnija ali bez znanja uspeh je teško ostvariti, vi imate u svima ovde oslonac za početak ali i za nastavak svog rada. Mi smo tu da vas podržimo, u Sremskoj Mitrovici posebno je forsirano preduzetništvo kada su u pitanju žene. Kao žena na ovoj funkciji smatram da moramo da budemo ekonomski nezavisne, ali ne samo zbog materijalne situacije, žene treba da se bave preduzetništvom i zbog želje da se dokažemo i iskažemo sopstvenu kreativnost”, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

U projekat je uključeno 300 žena, ne samo iz Sremske Mitrovice, već i iz još devet vojvođanskih gradova.

Program „OsnaŽena, ona može sve” osmišljen je kao ciklus predavanja i traje dva meseca, u svih deset gradova predavanja ima uživo i onlajn putem zoom aplikacije.

Startap akademija je besplatna za sve prijavljene žene.

„Danas prisutnim ženama koje već imaju registrovanu radnju možemo da pružimo subvencije, podršku prilikom zapošljavanja starijih od 50, mlađih od 30 koji imaju završenu osnovnu školu, Roma, osoba sa invaliditetom itd. Samozapošljavanje je jedna od aktuelnih i najatraktivnijih mera koje služba sprovodi, a među uslovima je da lica završe obuku, što mogu i kroz ovaj projekat. Subvencije se dobijaju za kupovinu opreme, repromaterijala, dotaciju poslovnog prostora. Prošle godine su odobrili preko 100 takvih subvencija kroz udruživanje naših sredstava sa lokalnim samoupravama. U toku je Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje i dobijanje subvencije od 300.000 dinara”, objasnila je Marijana Grabić, direktorka mitrovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari