Sremska Mitrovica: Zimska služba održavanja puteva spremna za prvi sneg 1Foto: mitrovica.info

Mitrovačka gradonačelnica Svetlana Milovanović izvršila je smotru mehanizacije službe Hidrograđevinara zadužene za brigu o gradskim i prigradskim saobraćajnicama u zimskom periodu i zaključila je da putari spremno čekaju zimu i snežne padavine.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, gradske saobraćajnice podeljene su u pet kategorija koje su u nadležnosti Javnog preduzeća „Sirmijumput”, dok su državni putevi u nadležnosti JP „Putevi Srbije”.

Za funkcionisanje grada, prioritet su putevi prve i druge kategorije.

Zimsko održavanje saobraćajnica, u skladu sa Zakonom o putevima, traje od 1. novembra tekuće, pa sve do 1. aprila naredne godine.

„Grad Sremska Mitrovica spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu. I ove godine posao je poveren Hidrograđevinaru. Imamo plan rada kako i kada postupati, koji su nam putevi prioriteta. Imamo dovoljno ljudstva, imamo dovoljno soli. Iako je Hidrometeorološki zavod Srbije najavio snežne padavine za kraj meseca, mi smo spremni ako sneg padne i sutra, tako da će sve saobraćajnice u našem gradu biti prohodne”, obećala je gradonačelnica Milovanović.

Mehanizaciju čine šest kamionima i dve radne mašine sa tzv. noževima, a na tri kamiona biće montirani i mehanizmi za rasipanje soli i rizle.

Takođe su na raspolaganju i sa dva utovarivača, jednim buldožerom i četiri putarska vozila.

Od prethodne sezone ostalo je 50 tona soli i 20 kubika agregata, a ovih dana stižu i nove nabavke.

Kako je saopšteno, tokom smotre zimske mehanizacije održava se oko 200 kilometara puteva.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari