Srpske teniserke Jelena Janković i Bojana Jovanovski igraće nešto posle podneva za mesto u trećem kolu turnira u Rimu, nakon što su prebrodile prve prepreke u „večnom gradu“. Jelena je dan ranije bila ubedljiva protiv Cvetane Pironkove iz Bugarske, dok je Bojana nakon preokreta načinila iznenađenje i eliminisala Karolinu Voznijacki – 2:1 (2:6, 6:4, 7:6).

Dankinja, koja je nekad bila najbolja igračica na svetu, bolje je otvorila meč, ali je Jovanovski uložila maksimalan napor i zasluženo prošla u naredno kolo. Žreb je hteo da se u njemu sastane sa koleginicom iz Fed kup reprezentacije Srbije,

– Protiv Jelene ću probati istu taktiku kao protiv Voznijacki. Znam je dosta dobro i žao mi je što igram baš sa njom. Mislim da su ona i Karolina slične igračice, Jelena bolje servira i ima malo defanzivnije udarce, posebno bekhend, ali ću se koncentrisati da igram što agresivnije, da skraćujem poene i odigram dobro – istakla je Jovanovski.

Jelena i Bojana su se do sada dva puta sastale, oba puta na tvrdoj podlozi u 2010. godini. Jankovićeva je slavila 2:0 u Portorožu, a Jovanovski je sa 2:1 bila bolja u Pekingu.

U sredu će na teren, doduše u večernjem terminu i Viktor Troicki, koji je posle preokreta savladao Lukaša Rosola – 2:1 (3:6, 6:1, 6:4). Za mesto u trećem kolu boriće se protiv Ernestsa Gulbisa iz Letonije, koji je imao dan više odmora.

– Gulbis je jako napredovao, može da odigra sjajno, a može i da ne ubaci loptu tokom celog meča. Ove sezone igra odlično, praktično sve bodove osvojio je ove godine. Biće neugodan meč, znam šta da očekujem, igra veoma brzo, servira dobro. Ovde je napravio najbolji rezultat u karijeri, sigurno da mu odgovaraju ovi tereni, ali ja se osećam dobro i biću spreman za meč – podvukao je Troicki pred prvi duel u karijeri sa nepredvidivim Gulbisom.

Svoj meč drugog kola već je odigrao Novak Đoković, koji je bez većih problema savladao Alberta Montanjesa iz Španije sa 2:0 (6:2, 6:3)

– Mnogo mi je značila ova pobeda, s obzirom na to da nisam slavio od Monte Karla, a prošlo je tri nedelje. Trudio sam se da se što bolje pripremim za ovaj turnir, ovde sam još od srede, šest dana sam trenirao intenzivno, na terenu i van njega. Znam da je naredni period veoma bitan za mene, dolazi Rolan Garos, koji je moj prioritet ove sezone, tako da moram da podižem formu. Nije igra baš tamo gde bi mogla da bude, ali za prvi meč je zadovoljavajuća – iskren ej Đoković, koji će saznati ime narednog rivala nakon današnjeg meča između Stanislasa Vavrinke i Aleksandra Dolgopolova.

Kraj za Anu, pobede u dublu

Ana Ivanović završila je učešće na turniru u Madridu već u prvom kolu pošto je od nje bila bolja Ursula Radvanjska iz Poljske sa 2:1 (6:3, 2:6, 6:2). Mesto u drugom kolu obezbedili su Jelena janković i Hrvatica Mirjana Lučić Baroni, odnosno Viktor Troicki i Čeh Lukaš Rosol, koji su posle međusobnog duela u singlu zajedničkim snagama savladali Noula i Polašeka sa 2:0 (6:2, 6:4) pa će danas igrati protiv Mirnjija i Tekaua. Jelena i Mirjana su pobedile Gerges i Minelu sa 2:0 (6:4, 6:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari