Šumski požar koji je juče oko 15 sati izbio nedaleko od poznatog turskog letovališta Marmaris vatrogasne ekipe i policija gasili su uz pomoć helikoptera. Iz predostrožnosti, evakuisani su turisti i stanovništvo, a kako je javila lokalna televizija, plamen se primakao i jednom od većih hotela.

Šumski požar koji je juče oko 15 sati izbio nedaleko od poznatog turskog letovališta Marmaris vatrogasne ekipe i policija gasili su uz pomoć helikoptera. Iz predostrožnosti, evakuisani su turisti i stanovništvo, a kako je javila lokalna televizija, plamen se primakao i jednom od većih hotela. Napore vatrogasaca ometa gusti dim i vetar, kao i visoke temperature, pa preti opasnost da se vatra približi i naseljenim mestima u okolini ovog turskog popularnog letovališta.
Generalni konzul Srbije u Istanbulu Dragan Marković potvrdio je za Danas da se u tom regionu nalaze i brojni turisti iz Srbije, ali je dodao da još uvek nema podataka koliko njih se nalazi u Marmarisu. Konzulat je stupio u kontakt sa vodičem grupe od oko 200 turista koji preko agencije Kon Tiki letuju u Marmarisu i dobio je informaciju da su naši građani bezbedni, jer je požar dosta udaljen od hotela u kojima su oni smešteni.
Prema informacijama koje smo dobili od nekih turista iz Srbije vatra je zapravo izbila dalje od grada u prepodnevnim časovima, ali se tek posle podne ozbiljno razbuktala zbog jakog vetra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari