SSP podržao proteste poljoprivrednika zbog poskupljenja đubriva 1Dejan Bulatovic Foto: Medija centar

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da u potpunosti podržava proteste poljoprivrednika zbog poskupljenja azotnog mineralnog đubriva i najavila da će im se pridružiti u narednim danima.

„Odnos koji režim (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića ima prema poljoprivrednicima iz cele Srbije, odraz je apsolutne bahatosti, nestručnosti i nezainteresovanosti za sve veću provaliju u koju tone naša poljoprivreda“, naveo je u saopštenju potpredsednik SSP Dejan Bulatović.

Prema njegovim rečima, vraćanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru, gorivo za poljoprivrednike bez akciza, garantovane otkupne cene poljoprivrednih proizvoda proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom, normalizacija na tržištu đubriva i setvenog repromaterijala, zahtevi su sa kojima „već dve godine uporno izlazi pred ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, premijerku Anu Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

„Na žalost, za poljoprivrednike niko od njih nema sluha, pa umesto da se izađe sa konkretnom strategijom i merama, država poljoprivrednicima predlaže kredite. Na taj način, dovodi u pitanje opstanak ratarstva u Srbiji“, ocenio je Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari