SSP povodom Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja: Promeniti režim jer promoviše nasilje 1Foto: Pixabay/Counselling

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je, povodom Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, da je, kako je naglasila, neohodno promeniti sistem koji promoviše nasilje.

„Odgovor onih koji su zaduženi da brinu o bezbednosti dece a samim tim i budućnosti društva je hiperprodukcija pravilnika. A realnost je da i dalje imamo jednog stručnog saradnika na oko 400 učenika, da socijalne službe nisu ni kadrovski ni materijalno opremljeni da reaguju na eksploziju vršnjackog nasilja, da postojeći timovi po školama ne rade“, navela je predsednica Resornog odbora SSP za obrazovanje Nataša Zečević.

Prema njenim rečima, da bi promenili sistem potrebno je promeniti režim koji je odbio sve zahteve protesta „Srbija protiv nasilja“ jer su mu, navela je, od bezbednosti i života važniji opstanak na vlasti i profit omiljenih investitora.

„Tada ćemo uspostaviti novi sistem vrednosti zasnovan na međusobnom poštovanju, empatiji, solidarnosti, nenasilnoj komunikaciji, razumevanju i cenjenju različitosti i nultoj toleranciji prema svakom obliku nasilja“, rekla je Zečević, naglasivši da će se tek tada smanjiti vršnjacko nasilje i nasilje u školama.

Ona je navela da će danas javni prostor preplaviti roze majice i svi će pričati o važnosti sprečavanja vršnjačkog nasilja, ali da će već sledećeg jutra roze majice biti u ormanu kao i da će se društvo vratiti u mračnu stvarnost sve dok se ne promeni režim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari