SSP: Šta se dešava sa javnom rasvetom u Užicu 1Foto: Nenad Kovačević

Stranka slobode i pravde (SSP) u Užicu je zatražila od lokalne vlasti da reši problem u vezi sa javnom rasvetom za koju se navodi da u nekim ulicama ne funkcioniše, dok je u drugim uključena i tokom dana.

„Sistem je ili u kvaru ili je napon toliko slab, zbog uštede energije, da je vidljivost veoma loša i ispod kriterijuma sigurnosti koju treba da pruži građanima“, navode u užičkom odboru SSP-a.

Takve pritužbe, dodaje se, poslednjih nekoliko dana, dobili su od taksista, vozača i drugih građana.

„U nekim delovima grada“, objašnjavaju, „javna rasveta ne funkcioiniše, pa su ulice u mraku, dok je uključena u drugim delovima i tokom dana, tako da ono što se uštedi u jednoj ulici, izgubi se u drugoj“.

Navodeći da su „svesni situacije sa energentima i da, pored toga što gradska vlast apeluje na štednju struje, taj problem treba hitno rešiti, jer je prioritet bezbednost građana“.

Centar grada i veće raskrsnice, ističu, moraju da budu propisno osvetljene, a posebno prostori oko škola.

„U potpunom mraku je prostor oko gimnazije, pešački prelazi od kružnog toka prema Krčagovu, jednoj od najvećih mesnih zajednica u gradu, i Dovarje, gde je na ulicama veliki broj dece“, saopštio je odbor SSP.

Odbor je pozvao lokalnu samoupravu da, „sa nadležnima u EPS-u i MUP-u, ponudi rešenje i plan prioriteta, uzimajući u obzir frekventnost, blizinu škola, ustanova od javnog značaja i fabrika, prema kojima gravitira veliki broj ljudi“.

Obavestiti građane o planu uštede energije

„Građanima treba poslati transparentno obaveštenje da će, zbog energetske uštede i krize javna rasveta funkcionisati po novom planu i apelovati na učesnike u saobraćaju da obrate dodatnu pažnju na pešačkim prelazima, raskrsnicama i slabo osvetljenim mestima, kao i na vozače da prilagode brzinu novim pravilima“, poručio je odbor SSP.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari