SSP u Vlasotincu: Ugroženo vodosnabdevanje 20.000 ljudi 1Foto: JuGmedia

Oko 20.000 meštana Mesne zajednice Grdelica i sela u Opštini Vlasotince može da ostane bez vode ukoliko se izgradi MHE „Besko“ na Rupskoj reci, piše u saopštenju Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) iz Vlasotinca.

Kako javlja JuGmedia, SSP u ovom dopisu tvrdi da je „građevinska dozvola za izgradnju MHE ‘Besko’ izdata bez saglasnosti JP ‘Vodovod’ u Grdelici“.

„Dozvola je izdata i bez studije o proceni uticaja na životnu sredinu, a upravo postojanje vodozahvata na Rupskoj reci i njegovo ignorisanje od strane investitora i nadležnih u opštini Vlasotince je glavni argument za obaranje studije koja je kasnije i proglašena nepotrebnom u postupku dobijanja građevinske dozvole“, navode iz Opštinskog odbora SSP u Vlasotincu.

Prema saznanjima ovog odbora, objekat vodozahvata je „tek nedavno legalizovan, iako je u funkciji više od 30 godina“.

„Meštani sela Dadince i ekoloski aktivisti ‘Bitka za Vlasinu’, blokadama prilaznih puteva i protestima, pokušavaju da spreče uništenje reke koja je od vitalnog značaja za njihov život“, dodaju.

U saopštenju koje potpisao predsednik OO SSP, Vladimir Mitrović, se još tvrdi da su „o propustima predstavnika lokalne vlasti i Marinka Đorđevića iz Odeljenja za urbanizam obavešteni nadležni organi i da se očekuje njihovo postupanje“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari