Šta gastarbajteri rade kad dođu u Srbiju?

Ostavite komentar


  1. Zivim vise od 20 godina u Nemackoj, imam jednog (odlicnog) zubara kod koga od samog pocetka redovno idem. Covek je strucan, pazljiv, veoma prijateljski nastrojen i topao. Zato se pitam, kako mozete tako jednu pausalnu izjavu (da ne kazem nesto gore) „… oni su uglavnom hladni, pogotovo Nemci, nemaju tu srdačnost, nemaju to poverenje…“da objavite kao jedino misljenje. Ne znam po cemu „nije to-to“? Zato sto gastarbajteri obicno ne govore dobro nemacki jezik pa ne mogu da se sporazumeju sa zubarom? Ili zato sto, kad dodju u Srbiju, mogu sve jer su puni para? Da se razumemo, svako je iskustvo pojedinacno (mozda sam ja imao srece da naletin na pravog zubara) ali tako pausalno lupetati je sramota.

  2. Ja prvi dan kada dodjem u Novi Sad pogledam repertoar u SNP i izaberem po meni najbolju predstavu koju odgledam. Drugi dan je bioskop ako ima neki domaći film itd.

  3. Odlazak kod stomatologa zaista podrzavam, ALI tetoviranje ne razumem ni malo, smatram to velikom gluposcu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.