Bravo u Novom Sadu sproveo anketu o tome šta građani misle o izgradnji crkve kod Štranda: Više od osamdeset odsto hoće zelenu površinu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Građanski pokret „Bravo“ sproveo je anketu u kojoj je učestvovalo više o 2200 ispitanika i u kojoj je osamdeset odsto građana reklo da želi zelenu površinu kod Štranda, odnosno da se njena namena ne menja izgradnjom nove crkve.

Statistički obrađeni podaci iz ankete pokazuju i da pet od deset građana želi sadržaje za decu, dva od deset želi sportsko-rekreativne sadržaje, a jedan od deset želi parking ili verski objekat.

Više od 80 odsto anketiranih, želi da ovo bude parkovska i zelena površina, a skoro polovina je za to da se prostor uredi sadržajem za decu.

Anketa je sprovedena na štandovima kod Štranda u subotu i nedelju, kao i na internetu.

Kako se navodi u saopštenju GP „Bravo“, anketirani građani su mogli da biraju između zelene površine, sadržaja za decu, sportsko-rekreativnih sadržaja, parkinga, verskog objekta, stambenog ili stambeno-poslovnog objekta, a mogli su i sami da dopune svojim idejama za korišćenje ovog prostora.

„Građanski pokret ‘Bravo’ ukazuje da ovi rezultati ankete, rađeni uglavnom sa stanovnicima Limana, pokazuju da je komšiluk jednoglasan u tome da zelena površina treba da ostane zelena površina. Takođe, bilo bi dobro da se dodaju sadržaji za decu u vidu igrališta ili sportskih sadržaja“, piše „Bravo“.

Kako navode dalje oni će predati anketu Skupštini grada u utorak, pre sednice, kako bi se odbornici upoznali sa stavovima građana i „ispravno postupili, odnosno odbili predlog da se menja regulacioni plan ovog dela Limana“.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari