Šta je bilo najgledanije na televiziji u Srbiji u 2019? 1Foto: Pixabay / JESHOOTS-com

Sportska takmičenja bila su najgledanija u 2019. godini na televizijama u Srbiji, pokazuju podaci agencije za merenje Nielsen Audience Measurement, u koje je portal Danas imao uvid.

Na listi 20 najgledanijih programa u Srbiji, prema merenjima Nielsena, našli su se isključivo programi emitovani na kanalu RTS1, a 13 od 20 su sportski programi.

Na prvom mestu liste nalazi se dodela medalja na Evropskom prvenstvu u odbojci za žene od 8. septembra, dok je na drugom mestu po gledanosti za celu godinu dodela medalja na Evropskom prvenstvu u odbojci za muškarce koja je emitovana 29. septembra.

Treću i četvrtu poziciju zauzele su emisije RTS koje su obe emitovane 29. decembra, a popele su se na listu najgledanijeg za celu godinu. Reč je o Dnevniku 2 i kvizu Slagalica.

Od nesportskih programa, među najgledanijima su i serija „Junaci našeg doba“ koja je na šestom mestu, Putin uživo: Uključenje ispred Hrama Svetog Save od 17. januara koje je na sedmom mestu, potom serije „Bela lađa“ i „Kralj Petar I“ na 11. i 13. poziciji.

Na 17. mestu je serija „Greh njene majke“.

Ostala mesta na listi su sportska: Odbojka EP – studio, Kvalifikacije za Ligu šampiona Crvena zvezda – Young Boys, Kvalifikacije za Ligu šampiona Young Boys – Crvena zvezda, finale EP u odbojci za žene između Srbije i Turske, Liga Evrope AZ Alkmar – Partizan, UEFA Bajern Minhen – Crvena zvezda, Kvalifikacije za Ligu šampiona Kopenhagen – Crvena zvezda, UEFA Crvena zveuda – Olimpijakos, finale EP u odbojci između Srbije i Slovenije, UEFA Crvena zvezda – Totenhem, Liga Evrope Partizan – Mančester Junajted.

U Nielsenu objašnjavaju za portal Danasa da su na listi 20 najgledanijih programi duži od 10 minuta, a da se gledanost meri na osnovu gledanosti ostvarene uživo i odloženog gledanja programskih sadržaja do sedam dana unazad.

Sličan raspored najgledanijih programa bio je i prethodnih godina.

U nedelju 12. januara na portalu Danasa čitajte i šta je najgledanije u Srbiji od kada se vrše merenja gledanosti televizije.

https://www.instagram.com/p/B7LxTwVhn6Q/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari